menu Sluit het hoofdmenu

Begeleiding aan huis voor mensen met een visuele beperking

Wilt u veilig thuis blijven wonen, op pad gaan of nieuwe vaardigheden leren? Wij weten uit ervaring dat er met wilskracht en de juiste ondersteuning veel meer mogelijk is dan de meeste mensen denken.

Het kan een uitdaging zijn om met een visuele beperking de dingen te (blijven) doen die u graag doet. Het kan zelfs zijn dat u er dan mee stopt, terwijl het met kleine aanpassingen of nieuwe vaardigheden wél mogelijk blijkt. 

Begeleiding bij u thuis 

Bij Bartiméus zien we dagelijks de mogelijkheden die er wél zijn. We begeleiden mensen door heel Nederland bij hen thuis. We leveren individuele trainingen en advies op maat. Wat ú wilt leren of (weer) wil doen, staat centraal. We doen dat in uw eigen vertrouwde omgeving. Dat scheelt u niet alleen reistijd maar daardoor kunt u nieuwe vaardigheden direct toepassen in uw eigen omgeving. We zoeken samen met u naar oplossingen die bij u passen. 

Hoe verloopt een aanvraag? 

Wilt u begeleiding opstarten dan zorgen wij dat we de juiste gegevens uitwisselen, zoals onder meer de doorverwijzing die u nodig hebt. Daarna nemen wij contact met u op om uw vraag helder te krijgen. Soms is het nodig om eerst meer inzicht te krijgen in hoe het gaat met uw zicht en is een onderzoek nodig. Zo’n onderzoek vindt dan plaats op een van onze locaties. Er zijn ook trainingen en onderzoeken die niet thuis kunnen plaatsvinden, omdat daar speciale apparatuur voor nodig is. Dan bezoekt u een van onze locaties, vaak de locatie het dichtst bij uw huis. Uiteraard bespreken we met u vooraf alle mogelijkheden en wensen hierin. Daarna starten we de begeleiding, als het kan, bij u thuis. 

Kosten 

Bartiméus is een tweedelijns zorgorganisatie. Wij leveren specialistische zorg die vergoed wordt vanuit uw zorgverzekering als u de juiste doorverwijzing heeft van een medisch specialist of huisarts. Wij informeren u bij de start van uw begeleidingstraject wat in uw situatie nodig is. De kosten voor de behandeling betaalt u niet zelf. Wél betaalt u het wettelijke eigen risico.

Langdurige woonbegeleiding

Bovenstaande informatie gaat om tijdelijke begeleiding waarin u nieuwe vaardigheden en mogelijkheden ontdekt en leert. Wanneer het gaat om een langdurige begeleidingsvraag die het mogelijk maakt dat u zelfstandig thuis kunt blijven wonen dan biedt Bartiméus ook langdurige woonbegeleiding bieden. 

Wonen bij Bartiméus

Twijfelt u of zelfstandig wonen nog wel de beste optie is? Bekijk dan ook de mogelijkheden voor Wonen bij Bartiméus.