menu Sluit het hoofdmenu

Begeleiding aan huis voor mensen met een visuele beperking

Wilt u veilig thuis blijven wonen, op pad gaan of nieuwe vaardigheden leren? Wij weten uit ervaring dat er met wilskracht en de juiste ondersteuning veel meer mogelijk is dan de meeste mensen denken.

Ik wil nog heel veel, maar ik zie steeds minder 

Het kan een uitdaging zijn om met een visuele beperking de dingen te (blijven) doen die u graag doet. Het kan zelfs zijn dat u er dan mee stopt, terwijl het met kleine aanpassingen of nieuwe vaardigheden wél mogelijk blijkt. 

Begeleiding bij u thuis 

Bij Bartiméus zien we dagelijks de mogelijkheden die er wél zijn. We begeleiden mensen door heel Nederland bij hen thuis. We leveren individuele trainingen en advies op maat. Wat ú wilt leren of (weer) wil doen, staat centraal. We doen dat in uw eigen vertrouwde omgeving. Dat scheelt u niet alleen reistijd maar daardoor kunt u nieuwe vaardigheden direct toepassen in uw eigen omgeving. 

We zoeken samen met u naar oplossingen die bij u passen. Veel behandelingen kunnen bij u thuis plaatsvinden. Wij noemen dat ambulante begeleiding of ambulante ondersteuning wat dus eigenlijk begeleiding thuis betekent. Maar soms is het nodig om eerst meer inzicht te krijgen in uw zicht en er is onderzoek nodig. In die gevallen dat we specialistische apparatuur nodig hebben is thuis behandelen niet altijd mogelijk. U bezoekt dan een van onze locaties, vaak de locatie het dichtst bij uw huis. Uiteraard bespreken we met u vooraf alle mogelijkheden en wensen hierin. Daarna starten we de begeleiding, als het kan, bij u thuis. 

Langdurige woonbegeleiding

Wanneer u langdurig begeleiding nodig hebt waardoor u langer zelfstandig thuis kan blijven wonen dan bieden wij ook langdurige woonbegeleiding. Het gaat dan wat meer om structurele langdurige begeleiding. U kunt dit meer zien als gespecialiseerde thuiszorg die gericht is op het bevorderen van de zelfredzaamheid. 

Wonen bij Bartiméus

Twijfelt u of zelfstandig wonen nog wel de beste optie is? Bekijk dan ook de mogelijkheden voor Wonen bij Bartiméus.