Lettergrootte

Vrijwilligerswerk

Zie jij graag iemand genieten? Geef jouw vrije tijd dan waarde als vrijwilliger bij Bartiméus. Je kunt al vanaf twee uur per maand vrijwilligerswerk doen met mensen met een visuele (en verstandelijke) beperking.

Mensen hebben mensen nodig. Daarom kan Bartiméus niet zonder zijn vrijwilligers; zonder onze vrijwilligers zouden wij niet zijn, wie we zijn. Wil jij je inzetten voor onze bewoners? Dan kun je bij ons op verschillende locaties aan de slag.

Vrijwilliger en client op tandem fiets.

Albert en Martijn: een actief duo

Albert (55) woont in Driebergen en werkt vier dagen per week op de boerderij in Langbroek. Hij gaat regelmatig op stap met vrijwilliger Martijn. Dat ze elkaar vertrouwen blijkt wel uit een gebeurtenis van vorig voorjaar. Op de vraag of Albert nog weleens terugdenkt aan dat ritje blijft het even stil.  'Elke dag', zegt hij dan zacht.

Lees het verhaal van Albert en Martijn

Vrijwilliger en client met de hond aan de wandel

Samen genieten op het hondenstrand

Ingrid woont op het zorg appartement in Ermelo. Ze heeft een blindengeleidehond Vivre. Samen met haar vrijwilliger Iris wandelen ze op het hondenstrand in Zeewolde. Ze genieten allemaal van dit uitstapje.

Informatie over maatschappelijke (vrijwillige) stages voor scholieren en studenten leest u op de website bij de pagina over stages. Ook biedt Bartiméus diverse bedrijfsactiviteiten voor ondernemers die met hun collega’s een maatschappelijk betrokken vrijwilligersactiviteit  willen organiseren.

Wat vragen wij van onze vrijwilligers?

Bij Bartiméus vinden we het belangrijk dat u affiniteit heeft met de doelgroep. Verder beschikt u over een Verklaring Omtrent Gedrag en respecteert u de christelijke identiteit van Bartiméus.

Wat bieden wij onze vrijwilligers?

Vrijwilligers zijn heel belangrijk voor onze bewoners en onze organisatie. U wordt daarom op de werkplek door deskundige medewerkers ingewerkt en begeleid. Daarnaast heeft u recht op scholing wanneer dit noodzakelijk is voor de uitvoering van de werkzaamheden. Regelmatig organiseert Bartiméus bijeenkomsten voor de vrijwilligers om onderling contact met elkaar te hebben en u te informeren over de organisatie. Bij jubilea en kerst ontvangen vrijwilligers een attentie. Bartiméus sluit voor alle vrijwilligers vanaf 16 jaar een WA-verzekering af. Deze verzekering vergoedt eventuele schade die is ontstaan tijdens uw vrijwilligerswerk.

Vrijwilliger worden bij Bartiméus?

Regelmatig informeren wij onze vrijwilligers via nieuwsbrieven. Wilt u meer informatie over vrijwilligerswerk met mensen met een visuele en verstandelijke beperking?
Dan kunt u telefonisch contact met ons opnemen via (0343) 52 66 65. Of telefoonnummer (030) 69 822 63.

Vrijwilligers in de zorg maken het verschil. Zeker ook bij Bartiméus. Want door onze vrijwilligers kunnen wij onze bewoners en cliënten net even iets meer bieden. Dit inspirerende filmpje laat het belang van vrijwilligerswerk zien.