menu Sluit het hoofdmenu

Wonen in Doorn

Bij Bartiméus 't Sand in Doorn hebben bewoners naast een visuele beperking altijd bijkomende beperkingen. Vaak gaat het hier om een matige tot zeer ernstige verstandelijke beperking, gedragsproblemen of lichamelijke beperkingen. We bieden er woonruimte op maat en specialistische begeleiding.

Woonvormen

Vanuit de visie wil Bartiméus dat iedereen zo 'gewoon mogelijk' woont, net als thuis. Om zo goed mogelijk in te spelen op de vraag van onze bewoners zorgt Bartiméus voor kleinschalige woonvoorzieningen, met specifieke voorzieningen in de naaste omgeving. Door het kleinere aantal mensen in één huis krijgt iedere bewoner precies de zorg die hij nodig heeft. De omgeving is voor bewoners herkenbaar en toegankelijk door het gebruik van optimale lichtcondities, kleurcontrasten in de inrichting, tactiele informatie, een bewuste geluidsomgeving en een logische indeling van de ruimtes. Onverwachte en risicovolle situaties worden vermeden. Bewoners voelen zich veilig en prettig in deze omgeving en we stimuleren hen in het zelfstandig uitvoeren van activiteiten. In 't Sand staan moderne twee-onder-een-kap woningen en drie gebouwen met appartementen. De woningen zijn geschikt voor één tot zeven personen.

Dagbesteding en faciliteiten

In 't Sand bevindt zich ook een Gezondheidscentrum. De (para)medici van dit centrum verlenen medische ondersteuning aan de bewoners. Ook zijn er verschillende dagbestedingslocaties op het terrein en in de nabije omgeving. De afdeling Vrije tijd & vrijwilligerswerk verzorgt workshops, cursussen en activiteiten. Ook de Bosschool van Bartiméus, een school voor zeer moeilijk lerende kinderen, is op ’t Sand gevestigd. De afdeling Pastoraat verzorgt naar behoefte de geestelijke ondersteuning en de Kapeldiensten op zondag. Op het terrein vindt u diverse faciliteiten waaronder een sportcentrum met zwembad, winkeltjes, een soos en de Leenderij.

Specifieke woonvormen: doofblindheid

Voor cliënten met doofblindheid en een verstandelijke beperking zijn er 8 speciaal aangepaste woningen.

Zelf ervaren of het thuisgevoel van Bartiméus bij u of uw kind past?

U bent welkom om zelf te ervaren wie wij zijn en wat wij voor u kunnen betekenen. Voor een persoonlijke rondleiding kunt u een afspraak maken met één van onze maatschappelijk werkers.

Kijk voor onze specialistische begeleiding op de pagina van kennis en expertisecentra.