menu Sluit het hoofdmenu

Begeleid wonen in Doorn

Bartiméuslocatie 't Sand in Doorn biedt woonruimte op maat en specialistische begeleiding voor mensen met een visuele en meervoudige beperking. Het groene en toegankelijke woonpark biedt de modernste voorzieningen voor zorg, onderwijs, dagbesteding, recreatie en sociale activiteiten.

Woonvormen

Vanuit onze visie willen we dat iedereen zo 'gewoon mogelijk' woont, net als thuis. Om zo goed mogelijk in te spelen op de vraag van onze bewoners zorgt Bartiméus voor kleinschalige woonvoorzieningen, met specifieke voorzieningen in de naaste omgeving. Door het kleinere aantal mensen in één huis krijgt iedere bewoner precies de zorg die hij nodig heeft.

woning aan de foretwegDe omgeving is voor bewoners herkenbaar en toegankelijk door het gebruik van optimale lichtcondities, kleurcontrasten in de inrichting, tactiele informatie, een bewuste geluidsomgeving en een logische indeling van de ruimtes. In en rond de woning kunnen bewoners en medewerkers gebruikmaken van diverse technologische innovaties uit ons eigen FabLab.

Onverwachte en risicovolle situaties worden vermeden. Bewoners voelen zich veilig en prettig in deze omgeving en we stimuleren hen in het zelfstandig uitvoeren van activiteiten. In 't Sand staan moderne twee-onder-een-kap woningen en drie gebouwen met appartementen. De woningen zijn geschikt voor één tot zeven personen.

Voor wie 

De bewoners in Doorn hebben naast een visuele beperking een matige tot zeer ernstige verstandelijke beperking, gedragsproblemen of lichamelijke beperkingen. Alle expertisegroepen van Bartiméus zijn er actief om kennis in te zetten voor de cliënten, te delen en verder te ontwikkelen.  Voor zorgprofessionals biedt de locatie alle mogelijkheden voor het leveren van de beste zorg en ontwikkeling.  

Ze hebben zoveel expertise. Voelen precies aan wat de mensen nodig hebben 

Broer van cliënte met doofblindheid 

Jaarfeest voor bewoners en verwantenDagbesteding en faciliteiten

't Sand biedt topfaciliteiten. Een gezondsheidscentrum voor medische zorg, (cadeau) winkeltjes, een bank, een kapel en dorpshuis aan het plein. In het multifunctionele nieuwe sportcentrum De Bies kun je zwemmen, sporten en bewegen. Er zijn verschillende dagbestedingslocaties op het terrein en in de nabije omgeving.

De afdeling Vrije tijd & vrijwilligerswerk verzorgt workshops, cursussen en activiteiten. Ook de Bosschool van Bartiméus, een school voor zeer moeilijk lerende kinderen, is op ’t Sand gevestigd. De afdeling Pastoraat verzorgt naar behoefte de geestelijke ondersteuning en de Kapeldiensten op zondag. Op het terrein zijn ook een kinderopvangorganisatie, boerderij en manage. Lees meer over de diverse faciliteiten.

winkeltje aan het pleinOpen terrein

‘t Sand is een voormalig landgroep gelegen in de bossen tussen Doorn en Driebergen. Een groene, open en toegankelijke omgeving voor bewoners, hun begeleiders, verwanten, onze vrijwilligers en iedereen in de omgeving die bij hen betrokken is. We zetten de deur open voor iedereen die Bartiméus een warm hart toedraagt.  Er zijn vele plekken voor recreatie en ontmoeting die de afgelopen jaren, soms met steun van maatschappelijk betrokken organisaties en vrijwilligers, voor bewoners zijn gerealiseerd. 

We staan midden in de samenleving. Het is heerlijk wandelen en fietsen op het terrein. Uiteraard is het hele terrein rolstoeltoegankelijk. Ook is er mogelijkheid om gebruik te maken van faciliteiten. In de theetuin kun je heerlijk ‘high tea-en' en verhuren we een kas voor trainingen of bijeenkomsten.

Specifieke woonvormen: doofblindheid

Voor cliënten met doofblindheid en een verstandelijke beperking zijn er 8 speciaal aangepaste woningen.

Zelf ervaren of het thuisgevoel van Bartiméus bij u of uw kind past?

U bent welkom om zelf te ervaren wie wij zijn en wat wij voor u kunnen betekenen. Voor een persoonlijke rondleiding kunt u een afspraak maken met één van onze maatschappelijk werkers.

Kijk voor onze specialistische begeleiding op de pagina van kennis en expertisecentra.