menu Sluit het hoofdmenu

Moeilijk leesbaar gedrag en wonen

Bartiméus biedt mensen met moeilijk leesbaar gedrag en andere beperkingen passende woonruimte en individuele begeleiding.

Moeilijk leesbaar gedrag van mensen kan veel oorzaken hebben en zich verschillende manieren uiten. De kracht van Bartiméus is dat wij gericht kunnen inspelen op die grote variatie. 

Begeleiding 

Alle mensen met moeilijk leesbaar gedrag worden zoveel mogelijk individueel begeleid als binnen hun indicatie mogelijk is. Vaak krijgen zij een individueel dagprogramma. Woonbegeleiders worden hierbij ondersteund door gedragdeskundigen die veel kennis en ervaring hebben met mogelijke oorzaken van moeilijk leesbaar gedrag, zoals autisme en hechtingstoornissen.

Woonvormen 

Op de woonlocatie Doorn heeft Bartiméus verschillende appartementen voor cliënten voor wie individueel wonen en begeleiding de beste vorm is. Daarnaast hebben wij een woning voor vier bewoners met individueel gerichte begeleiding. Onze ervaring is dat mensen met moeilijk leesbaar gedrag ook goed tot hun recht komen in een woning voor zes of zeven personen waar een prettige sfeer hangt.