Lettergrootte

Werken & Leren en Stages

Werken en leren

Bartiméus heeft veel ervaring in de begeleiding van medewerkers die hun zorgopleiding combineren met een baan. Wij werken samen met diverse onderwijsinstellingen op mbo en hbo niveau. De bijzondere kennis en kunde die je nodig hebt om mensen met een visuele beperking te begeleiden, leer je specifiek bij Bartiméus. Interne opleidingen zijn daarom een belangrijke factor in onze organisatie. En......wanneer je je opleiding met succes afrondt dan bieden we jou heel graag een vaste baan aan.

client en begeleider op bankje buiten

BBL opleiding

Binnen Bartiméus valt genoeg te leren! Bartiméus wil jou de mogelijkheid bieden om dat zo goed mogelijk te doen. Zoek je een baan in de zorg voor mensen met een visuele beperking en eventueel ook een verstandelijke beperking? En heb je nog niet de juiste papieren voor een functie als begeleider? Dan kun je werken & leren combineren bij Bartiméus.

Voor de locaties Doorn, Zeist en Ermelo zijn er leerplaatsen voor de opleiding Begeleider gehandicaptenzorg (niveau 3), Verzorgende IG (niveau 3) en Persoonlijk begeleider gehandicapten zorg (niveau 4). Ook kun je in aanmerking komen voor AD opleiding Social Work.

ALLE BBL PLEKKEN ZITTEN VOL. IN FEBRUARI 2020 KOMT DE VACATURE VOOR WERKEN & LEREN WEER ONLINE.

Wat biedt Bartiméus?

Wanneer je aangenomen wordt dan krijg een contract voor 32 uur per week. Van deze uren ben je 24 uur bij Bartiméus aan het werk en 8 uur ga je naar school.  

We geven vertrouwen en begeleiding. De taken die je krijgt als leerling sluiten aan bij de opleiding die je volgt en de fase van het leerproces waarin je zit. Op sommige BBL plekken werk je direct samen met een collega; op andere leerplaatsen wordt alleen (stand alone) gewerkt.  

Je krijgt een werkbegeleider die jou ondersteunt wanneer je de vertaalslag moet maken van theorie naar de praktijk en andersom. Met je teamleider en werkbegeleider heb je regelmatig begeleidingsgesprekken en voortgangsgesprekken.

Wat neem je mee?

  • Je bent in het bezit van een VMBO-diploma KBL/GL of TL (of vergelijkbare oudere opleidingen), MAVO, HAVO of VWO diploma, een diploma niveau 2, 3 of 4 of een overgangsbewijs van 3 naar 4 HAVO; 
  • Je bent minimaal 18 jaar; 
  • Je kunt ons in een motivatiebrief enthousiast over jou maken. Stuur ook je CV mee; 
  • Vanwege de aangescherpte eisen op het gebied van Nederlands, Engels en rekenen, zijn niveaubepalende testen mogelijk onderdeel van onze sollicitatieprocedure.

Benieuwd naar wat je allemaal kunt doen binnen Bartiméus? Bekijk het overzicht van de locaties waar wij een BBL plek aanbieden. 

Een leerzame stage

Volg je een BOL-opleiding mbo of hbo en zoek je een leerzame stage, ook dan ben je welkom bij Bartiméus. Onze stagecoördinator staat voor je klaar en beantwoord graag je vragen. Bartiméus biedt niet alleen stages in zorg en welzijn. Maar ook in vakgebieden als communicatie, ICT, facilitair en HR zijn er mogelijkheden. Daarnaast bieden wij ook maatschappelijke stages voor scholieren.

Pand Bartiméus

Meer informatie?

Wil je meer weten over stages? Dan kun je mailen naar stagebureau@bartimeus.nl. Ben je opzoek naar een plek waar je werken en leren combineert? Wil je echt van betekenis zijn voor anderen? Word je blij van de gedachte dat jouw inzet eraan bijdraagt dat alle mensen met een visuele beperking (weer) mee kunnen doen? Mail dan naar lerenenwerken@bartimeus.nl.