Lettergrootte

Werken & Leren en Stages

Werken en leren

Bij Bartiméus zijn we nooit uitgeleerd. Onze medewerkers krijgen volop mogelijkheden om zichzelf te ontwikkelen en verbeteren. Zo hebben we leerwerkplekken voor bbl’ers, stageplaatsen voor bol’ers en hbo’ers en kun je een opleiding combineren met je baan. Wij werken daarvoor samen met diverse onderwijsinstellingen op mbo- en hbo-niveau. Ook is er de Bartiméus Academie. Hier leer je de specifieke kennis en vaardigheden die nodig zijn om mensen met een visuele beperking te ondersteunen. Vanuit onze jarenlange ervaring en expertise bieden we een breed scala aan opleidingen, trainingen en bijscholing voor professionals in zorg en onderwijs. Zo worden we samen steeds beter.

Wil jij ook beter worden bij Bartiméus? Kijk dan snel welke combinatie van werken en leren het beste bij jou past. En heb je eenmaal je opleiding met succes afgerond, dan bieden we je graag een vast contract aan.

client en begeleider op bankje buiten

Leer de fijne kneepjes van een uniek vak

Of je nu aan het begin van je carrière staat, een switch hebt gemaakt of wilt doorstromen naar je droombaan, bij Bartiméus leer je de fijne kneepjes van een uniek vak. Een vak waarin jij kleur geeft aan het leven van mensen met een visuele en vaak verstandelijke beperking. Dit doe je door werken en leren te combineren.

Op dit moment hebben we voor de locaties Doorn, Zeist en Ermelo leerwerkplekken voor de opleiding Begeleider gehandicaptenzorg (niveau 3), Verzorgende IG (niveau 3) en Persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg (niveau 4). Ook kun je in aanmerking komen voor de associate degree-opleiding Social Work.

 

BBL-opleiding: wat mag je verwachten?

Word je aangenomen als leerling, dan krijg je van ons een contract voor 32 uur per week. Van deze uren ben je 24 uur per week bij Bartiméus aan het werk en ga je 8 uur per week naar school.

We geven vertrouwen en begeleiding. Soms werk je samen met een directe collega en in andere gevallen ga je alleen (stand alone) aan de slag. Maar altijd sluit je werkplek perfect aan bij je opleiding en de fase van jouw persoonlijke leerproces. Bovendien gooien we je niet meteen in het diepe. Je volgt eerst een uitgebreid inwerktraject. Zodat je alle ins en outs van het werken op een woning of dagbestedingslocatie goed leert kennen. Ook krijg je een werkbegeleider toegewezen bij wie je terecht kunt voor hulp en ondersteuning. Bijvoorbeeld als je een praktijksituatie nog eens wilt doorspreken of je afvraagt hoe je de theorie het beste in praktijk kunt brengen. Je hebt regelmatig begeleidingsgesprekken en voortgangsgesprekken met je teamleider en werkbegeleider.

Bekijk onze actuele vacature voor Leerling Gehandicaptenzorg (BBL)

BBL-opleiding: wat neem je mee?

Natuurlijk heb je hart voor de zorg, veel geduld en een groot inlevingsvermogen. Je staat stevig in je schoenen en je denkt altijd in mogelijkheden en oplossingen. Om als leerling aan de slag te gaan bij Bartiméus is het daarnaast belangrijk dat je minimaal 18 jaar oud bent. Verder vragen we om een vmbo (tl, gl of kader), mavo-, havo- of vwo-diploma. Een mbo-diploma Helpende niveau 2 of een overgangsbewijs van 3 naar 4 havo mag ook.

Check, check, dubbelcheck? Solliciteer dan direct en overtuig ons van jouw enthousiasme. Vergeet niet om je cv mee te sturen.

Goed om te weten: vanwege de aangescherpte eisen op het gebied van Nederlands, Engels en rekenen, kan het zijn dat niveaubepalende testen onderdeel zijn van de sollicitatieprocedure.

Een leerzame stage

Leren in de praktijk kan bij ons op verschillende manieren. Naast leerwerkplekken voor bbl-leerlingen, hebben we stageplaatsen voor studenten die een bol-opleiding of hbo-studie volgen. Op het gebied van zorg en welzijn, maar ook als je ervaring wilt opdoen in bijvoorbeeld communicatie, ICT, facilitaire dienstverlening of HR zijn er mogelijkheden. Je werkt mee op een afdeling en voert onder toezicht van je begeleider alle werkzaamheden uit die horen bij de functie waarvoor je wordt opgeleid. 

Daarnaast bieden we maatschappelijke stages voor scholieren.

Meer informatie?

Ben jij op zoek naar een plek waar je werken en leren kunt combineren en dan het liefst in een omgeving waar je echt van betekenis kunt zijn voor anderen? Word je blij van de gedachte dat jouw inzet eraan bijdraagt dat alle mensen met een visuele beperking (weer) kunnen meedoen? Mail dan naar lerenenwerken@bartimeus.nl.

Pand Bartiméus

Voor al je vragen over onze stageplaatsen kun je terecht bij ons stagebureau. De stagecoördinator kan je precies vertellen of wij een stageplek hebben die aansluit bij jouw wensen en opleiding. Neem gerust contact op via stagebureau@bartimeus.nl.

 

 • 'Gaaf als een bewoner mij echt vertrouwt'

  Ik ben Ilonka en bij Bartiméus begonnen als stagiaire en daarna kreeg ik hier een mooie baan als woonbegeleider. Nu werk ik als begeleider in een woning waar de bewoners een visuele en een verstandelijke beperking hebben.

  Lees meer
 • 'Stapje bij beetje zien we vooruitgang'

  Ik ben Simone Reijersen. Ik werk sinds 2016 bij Bartiméus in Ermelo. Ik wist heel goed waar ik terecht kwam want ik heb mijn stage en vakantiewerk ook hier gedaan.

  Lees meer
 • 'Cliënten hebben mijn hart gestolen'

  Ik ben Gert Sijl, teamleider dagbesteding bij Bartiméus en ik woon met mijn gezin op de Zorgboerderij van Bartiméus in Langbroek. Omdat we hier wonen wordt werk ook hobby en dat vind ik prachtig.

  Lees meer
Alle verhalen van Bartiméus