Lettergrootte

Informatie voor nieuwe medewerker

Welkom bij Bartiméus

Allereerst van harte gefeliciteerd met je nieuwe baan bij Bartiméus. Als nieuwe medewerker heb je een mail gekregen van Bartimeus met het verzoek gegevens aan te leveren en formulieren in te vullen. Op deze pagina leggen we uit wat er precies van je gevraagd wordt.

Arbeidsvoorwaardengesprek

Tijdens het arbeidsvoorwaardengesprek wordt besproken onder welke voorwaarden je bij Bartiméus gaat werken. Dit gesprek heb je met een HR adviseur. Kom je bij ons in de flexpoule werken dan ga je hierover in gesprek met de Teamleider.

Onderwerpen die o.a. worden besproken:

 • Soort contract
 • Salaris
 • Werkdagen en tijden
 • Secundaire arbeidsvoorwaarden
 • Vervolg procedure

Ik krijg twee mailtjes, hoe zit dat?

Naast het arbeidsvoorwaardengesprek hebben we ook gegevens nodig om je goed in dienst te kunnen nemen. Deze kun je digitaal toesturen in onze omgeving. Alle gegevens landen dan gelijk in jouw personeelsdossier.

 • 1e mail is om een nieuw wachtwoord op te vragen. Je kan hierna altijd met dit wachtwoord inloggen
 • 2e mail komt er direct achteraan en zorgt voor een taak om je persoonsgegevens in te vullen

Welke documenten zijn nodig en waarom?

De documenten zijn voor ons nodig om je administratief goed in dienst te melden.

 • De Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)
  Bartiméus meldt je aan bij JUSTIS. Vervolgens krijg je een mail van de dienst JUSTIS dat je je met je DIGID kunt aanmelden en de aanvraag voor de VOG kunt doen. Wij vragen je om een bewijs te mailen dat je de aanvraag gedaan hebt, bijvoorbeeld door een print screen van de aanvraag te mailen. De kosten kun je declareren via het personeelsportaal van Bartiméus zodra je in dienst bent.

  Lukt het niet om de aanvraag digitaal te doen neem dan contact op met de personeelsadministratie van Bartiméus.

  Zodra je de Verklaring Omtrent het Gedrag binnen hebt vragen wij om de originele verklaring op te sturen naar de personeelsadministratie. Bij je arbeidsovereenkomst ontvang je een envelop waarmee je de VOG kosteloos kan opsturen. De personeelsadministratie controleert of het om een origineel document gaat. Het is dus niet voldoende om een scan of kopie op te sturen.

  De originele Verklaring Omtrent het Gedrag moet voor de eerste werkdag bij de personeelsadministratie binnen zijn.
 • Relevante diploma’s
  Relevante diploma’s zijn diploma’s die je nodig hebt om de functie te vervullen. Je hoeft geen origineel op te sturen. Een kopie is voldoende.
  Om de diploma’s te verifiëren vragen we een uittreksel te downloaden van DUO. Log in bij DUO en download een beveiligd en erkend afschrift van je diploma in PDF.
 • Controle van je identiteit
  Bartiméus is verplicht om voorafgaand aan de indiensttreding van een medewerker diens identiteit vast te stellen. Daarnaast is het verplicht een geldig kopie van het identiteitsbewijs op te nemen in het personeelsdossier. Het betreft een kopie met pasfoto en BSN nummer, met andere woorden er is een kopie nodig van de eerste twee bladzijde van je paspoort of ID bewijs.
 • Actueel curriculum vitae
  Je curriculum vitae omvat minimaal je adresgegevens, de opleidingen die je hebt gevolgd en de relevante functies die je vervuld hebt.
   
 • Loonbelastingverklaring
  Bartiméus is verplicht, op grond van de wet op de loonbelasting aan nieuwe medewerkers te vragen een loonbelasting formulier in te vullen. Op basis hiervan wordt bepaald of er loonheffingskorting moet worden toegepast

Welke gegevens moet ik nog meer aanleveren?

We hebben nog een aantal gegevens nodig om jouw personeelsdossier van Bartiméus compleet te maken. Deze kan je zelf invullen in jouw dossier, als je een wachtwoord hebt aangemaakt. 

 • NAW (naam -adres-woonplaats)gegevens
  Om je salaris goed uit te betalen hebben we jouw adres nodig. Op basis hiervan wordt de reiskostenvergoeding uitbetaald.
   
 • Bankrekening
  Op basis van je opgegeven IBAN bankrekeningnummer wordt het salaris uitbetaald. Zorg dat dit het juiste nummer is.
   
 • Registratienummer
  Als je werkt in de zorg hebben we een kwaliteitsnummer nodig ter verificatie. Afhankelijk van je functie moet je in een van de onderstaande registers staan ingeschreven. De personeelsadministratie controleert hier op.
  - BIG registratie OF
  - Kwaliteitsregister Paramedici  OF
  - SKJ (Stichting Kwaliteitsregister Jeugd  OF
  - Registratie Medisch Specialisten

Wat gebeurt er met mijn gegevens?

Je gegevens worden als PDF opgeslagen in je eigen personeelsdossier. Hier kun je na het ontvangen van je accountgegevens ook zelf bij. Mocht je vragen hierover hebben kun je contact opnemen met de personeelsadministratie.

Wanneer krijg ik mijn arbeidsovereenkomst?

Als je de gegevens hebt ingevuld controleert de personeelsadministratie ze op juistheid en volledigheid. Er zullen nog gegevens toegevoegd worden zodat je salaris goed wordt uitbetaald. Zodra je leidinggevende alles heeft gecontroleerd wordt het contract uitgeprint en per post naar je toegestuurd.

Je ontvangt ook een envelop om je getekend contract en de VOG retour te sturen naar de personeelsadministratie.

Ik ben uitgenodigd voor een introductiedag

Alle nieuwe medewerkers volgen het centrale introductieprogramma. De Academie nodigt je hiervoor uit. Deelname aan het centrale introductieprogramma is verplicht maar ook leuk! Je leert die dag veel over Bartiméus, wie we zijn en waar we voor staan. Daarnaast ontmoet je andere collega's en ervaar je wat het is om niets te zien. 

Contact

Als je vragen hebt kun je te allen tijde contact opnemen met de personeelsadministratie van Bartiméus.