Lettergrootte

Vrijwilligers vacatures in Ermelo

Bij Bartiméus in Ermelo wonen mensen met een visuele beperking. Voor cliënten die daar behoefte aan hebben, zoeken wij enthousiaste vrijwilligers die met hen het contact willen onderhouden en zich in hun leefwereld willen en kunnen verplaatsen. Bent u die gezellige en enthousiaste vrijwilliger die het leven van anderen een beetje mooier kan maken?

Vacatures

Op dit moment hebben wij de volgende vacatures:

 • Samen fietsen
  Op een zomerse dinsdagavond fietsen vrijwilligers met een aantal bewoners. Ze fietsen door de bossen, over de heide, drinken koffie op een terras en fietsen weer naar huis. Dat is 100% leven. Fietst u mee?

 • Naar de supermarkt of zomaar een wandeling maken?
  Nog op zoek naar een leuke invulling? Dan wacht er een vriendelijke bewoner op u die graag wil wandelen of even met u naar de supermarkt. Hoe weet je nu waar alle producten staan? Een paar ogen zijn dan van harte welkom. Dus hebt u wat tijd over of gaat u tóch boodschappen doen en wilt u wel iemand meenemen?

 • Mee naar ziekenhuisbezoek
  Deze jonge, humoristische vrouw zoekt iemand die met haar mee wil naar afspraken die ze in het ziekenhuis heeft. Een luisterend oor, mentale support en ondersteuning is van groot belang voor haar. Ook het schakelen tussen serieus en humor is belangrijk. Iemand die de druk op het emotionele vlak kan verlichten en kan relativeren is hierbij zeer welkom. Uw aanmelding om deze vrouw te vergezellen, stellen wij zeer op prijs.

 • Wandelmaatjes gezocht
  Als ik wandelen wil maar niet alleen kan, mag ik dan met jou? Als ik even buiten wil zijn, mag ik dan met jou? Als ik de wind wil voelen, mag ik dan met jou? Als ik zelf niet meer durf, mag ik dan bij jou? Even een wandelingetje, een frisse neus halen. Het is zo belangrijk om te bewegen, wandelen geeft een bepaalde rust. Voor bewoners van het zorgcentrum Henriëtte van Heemstra Huis zijn we op zoek naar wandelmaatjes.
   
 • Samen naar het dorp gaan
  Je geaccepteerd weten en respect uitdragen is belangrijk voor iedereen. Voor een van onze mannelijke bewoners ook van groot belang. Hij zoekt een vrijwilliger om samen in het weekend naar het dorp te gaan. Hij heeft een rolstoel met ondersteuning want lange afstanden lopen gaat niet zo makkelijk.
   
 • Krijg voldoening en geef voldoening
  Als vrijwilliger kunt u dat ontvangen en geven. Voor ons misschien heel gewoon even naar het dorp te gaan of een wandeling te maken, maar als je netwerk niet zo groot is en je hebt een visuele beperking dan wordt het lastiger. Wij zoeken een vrijwilliger voor iemand die interesse heeft in het luisteren naar sport op de radio of televisie. Hij speelt accordeon en wordt soms uitgenodigd om te spelen waarbij het meteen gezellig wordt. Hij heeft een gevarieerd weekprogramma met verschillende activiteiten.
 • Gothic levensstijl en respect voor de natuur
  Voor iemand die een gothic levensstijl uitdraagt zoeken wij een vrijwilliger met een zorgachtergrond. Zij vindt de geschiedenis hierachter interessant en daarbij ook het respect naar de natuur. Ze probeert, voor zover ze dat kan, bewust om te gaan met bijvoorbeeld plastic en vlees. Haar gothic levensstijl is terug te vinden in haar kleding en inrichting van haar appartement. Deze bewoner is slechthorend en daardoor afwachtend in het contact leggen. Ze heeft gevoel voor humor.
   
 • Netwerk vergroten door samen leuke dingen te doen
  Iedereen heeft een netwerk. Sommige mensen hebben een groot netwerk anderen weer een kleiner netwerk. Om het netwerk van een van onze bewoners te vergroten, zoeken we een vrijwilliger om samen leuke dingen te ondernemen. Er op uit met de auto, even winkelen of voor de gezelligheid op pad.
 • Een rustige vrijwilliger gezocht
  Voor een man van middelbare leeftijd zoeken we een vrijwilliger die het leuk vindt om samen te wandelen, zwemmen of boodschappen te doen. Zijn hobby is muziek beluisteren en muziek spelen. Hij zoekt een rustige vrijwilliger die alert is om hem te begeleiden en houdt van duidelijk communicatie en afspraken. Wie heeft er op dinsdagmiddag tijd om vrijwilligerswerk te doen? Boodschappen doen en wandelen wordt voor hem dan een stuk prettiger.
   
 • Samen shoppen
  Voor een vriendelijke bewoner zoeken wij een vrijwilliger die in het bezit is van een auto. Deze bewoner wil de benzinekosten vergoeden. Zij wil graag even naar het dorp bijvoorbeeld samen kleding kopen. De bewoner heeft een autismestoornis en wanneer u kennis van zaken hierover heeft, maakt het de omgang naar elkaar toe een stuk gemakkelijker. Ze woont in een zorgappartement bij Bartiméus en gaat naar de sociale werkplaats. Wie wil deze dame ontmoeten?

Wat vragen wij van onze vrijwilligers?

Bij Bartiméus vinden we het belangrijk dat u affiniteit heeft met de doelgroep. Verder beschikt u over een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) en respecteert u de christelijke identiteit van Bartiméus.

Wat bieden wij onze vrijwilligers?

Vrijwilligers zijn heel belangrijk voor onze bewoners en onze organisatie. U wordt daarom op de werkplek door deskundige medewerkers ingewerkt en begeleid.

Bij jubilea en kerstmis ontvangen alle vrijwilligers een attentie en wij sluiten voor alle vrijwilligers vanaf 16 jaar een WA-verzekering af.

Meer informatie en contact

Bent u enthousiast geworden van een van de bovenstaande vacatures of wilt u meer informatie? Neemt u dan contact met ons op via vrijwilligerswerkermelo@bartimeus.nl.