Lettergrootte

Word woonbegeleider bij Bartiméus

Op zoek naar betekenisvol werk? Dit is je kans! Onze bewoners zien maar weinig of soms zelfs helemaal niets. En dat is meestal maar één van hun beperkingen. Maar ook zij willen een volwaardig leven leiden. Wil jij ze daarbij helpen?

Bartiméus is op zoek naar de volgende woonbegeleiders:


Benieuwd wat werken als woonbegeleider bij Bartiméus precies inhoudt? Maak kennis met onze begeleiders en cliënten.

Yolanda en Aimee

Aimee houdt van heel veel individuele aandacht. Als Yolanda haar die kan geven, dan verzorgt ze Aimee graag door haar nagels te lakken of haar gezicht te voorzien van een heerlijke crème. Bekijk de video om te zien hoe Aimee geniet van deze aandacht en luister ondertussen mee naar het verhaal van Yolanda.

Help jij, net als Yolanda, Aimee 100% te leven?

Christel en Cees

Christel werkt als woonbegeleider bij de dagbesteding en daar begeleidt ze onder andere Cees. Cees is een levendige, enthousiaste man met veel energie. Hij ziet 20% en samen met Christel maakt hij zijn wereld graag groter.

Help jij, net als Christel, Cees 100% te leven?

Mick en Brenda

Brenda wordt begeleid door Mick. Hij werkt al meerdere jaren met veel plezier bij Bartiméus. Brenda ziet 0%. Soms is de wereld om haar heen nog wel eens chaotisch voor haar. Mick creëert duidelijkheid zodat het voor haar overzichtelijk wordt. Leer Mick en Brenda kennen en bekijk hun video. 

Help jij, net zoals Mick, Brenda 100% te leven?

Samenwerken in teams

Zorg verlenen is teamwork. Bij Bartiméus draait dan ook alles om samenwerken. Met collega’s, cliënten, familieleden, andere betrokkenen en zorgprofessionals. In een prettige sfeer, met ruimte voor eigen inbreng en initiatief. Zo heeft binnen het woonbegeleidingsteam ieder zijn of haar eigen verantwoordelijkheden. Je werkt met ondersteunend medewerkers, begeleiders A en B, interieurverzorgers, een coördinerend begeleider en een teamleider. Dit geeft je volop kansen om te groeien, jezelf te ontwikkelen en met elkaar de mooiste resultaten neer te zetten.  

Vast of flex

Als woonbegeleider bieden we je graag een vast contract aan, zodat je vanuit stabiliteit en zekerheid mee kunt bouwen aan je team. We vinden het ook belangrijk dat je de regie houdt over je eigen werk-privébalans. Wil je graag op wisselende tijden werken of ben je de ene periode meer beschikbaar dan de andere? Dan past de flexpool van Bartiméus misschien beter bij je. Medewerkers uit de flexpool worden ingezet om zo’n 8 tot 24 uur per week ziekte en vakanties op te vangen.

Nachtzorg

Goed slapen is voor iedereen belangrijk. Zeker voor onze cliënten. Ben jij de geruststellende stem waar zij ’s nachts op kunnen vertrouwen? Tussen 22.15 uur en 7.15 uur ben je als woonbegeleider nachtzorg de steun en toeverlaat voor onze cliënten in de nachtelijke uren. De ene keer in de vorm van een troostend woord en een slokje water, de andere keer met wat meer complexe ondersteuning. Je wordt daarbij aangestuurd door de centrale meldbank waar alle signalen van ons geavanceerde zorgoproepsysteem binnenkomen. 

Yolanda en Aimee samen aan het lachen

Verschillende locaties

Bartiméus heeft diverse woonlocaties in Doorn, Driebergen, Ermelo en Zeist. Hier kunnen mensen met visuele en bijkomende beperkingen wonen zoals zij dat willen. Uitgangspunt is altijd zoveel mogelijk zelfredzaamheid en zelfstandigheid. 

 • In Zeist wonen onze jongere bewoners met een visuele beperking en bijkomende beperking.  

 • Wonen in een gezellige en moderne dorpse omgeving kan in Doorn. Op het groene en toegankelijke woonpark ’t Sand wonen zo’n 350 mensen met een visuele en meervoudige beperking. 

 • Aan de rand van Ermelo ligt het groenrijke 'Parc Viventra' met verschillende woonvormen: zorgappartementen, kleinschalig wonen en het bijzondere verzorgingshuis Henriëtte van Heemstra Huis voor ouderen met een visuele beperking. 

 • In Doorn, Driebergen, Ermelo en Zeist beschikt Bartiméus daarnaast over woningen in een woonwijk. Hier wonen mensen met een visuele beperking en soms licht verstandelijke beperking. De woonbegeleiding ondersteunt hen bij dagelijkse bezigheden en bij het ondernemen van sociale activiteiten. 

Wij zijn Bartiméus

Wij zijn er voor alle mensen in Nederland die slechtziend of blind zijn. Ook als ze een meervoudige beperking hebben of problemen ervaren met zien door bijvoorbeeld niet aangeboren hersenletsel. Met 1.800 medewerkers en ruim 800 vrijwilligers stellen wij alles in het werk om mogelijk te maken dat mensen met een visuele beperking het leven kunnen leiden dat bij hen past. Dat is ambitieus. Maar voor minder doen we het niet. Want uiteindelijk gaat het niet om hoeveel procent je ziet. Het gaat om hoeveel procent je leeft. Bartiméus. 100% leven. 

 • 'Simpele dingen toveren een lach op het gezicht van cliënten'

  Ik werk met veel plezier met onze cliënten die naast hun visuele beperking ook moeilijk leesbaar gedrag laten zien. Het raakt me iedere keer weer hoe we door relatief simpele dingen een lach kunnen toveren op het gezicht van cliënten.

  Lees meer
 • 'Stapje bij beetje zien we vooruitgang'

  Ik ben Simone Reijersen. Ik werk sinds 2016 bij Bartiméus in Ermelo. Ik wist heel goed waar ik terecht kwam want ik heb mijn stage en vakantiewerk ook hier gedaan.

  Lees meer
 • 'Gaaf als een bewoner mij echt vertrouwt'

  Ik ben Ilonka en bij Bartiméus begonnen als stagiaire en daarna kreeg ik hier een mooie baan als woonbegeleider. Nu werk ik als begeleider in een woning waar de bewoners een visuele en een verstandelijke beperking hebben.

  Lees meer
Alle verhalen van Bartiméus