Lettergrootte

Werken als woonbegeleider

Bartiméus is net zo veelzijdig als onze cliënten. Zo hebben we verschillende locaties, typen cliënten, functies en contractmogelijkheden. Dit maakt jouw mogelijkheden als woonbegeleider ook zeer divers. 

Maak kennis met onze cliënten

Patrick is doofblind, zijn wereld is letterlijk zo groot als zijn armen kunnen reiken. Toch leert hij bij Bartiméus weer vol vertrouwen vooruit te kijken. Vanwege de combinatie van een autismespectrumstoornis en een visuele beperking heeft Wilma veel structuur nodig. Duidelijkheid en routines geven haar houvast, zodat ze de regie houdt over haar eigen leven. Hennie werkt graag in de tuin, maar wordt ook een dagje ouder. Gelukkig kan zij soms letterlijk even op haar begeleider leunen. Zoals Patrick, Wilma en Hennie zijn er nog veel meer verschillende typen cliënten. De verschillen tussen woningen en werkplekken zijn daarom best groot. Doofblinde cliënten hebben bijvoorbeeld een totaal andere aanpak en begeleiding nodig dan cliënten met moeilijk leesbaar gedrag. In sommige woningen is 1-op-1 zorg nodig, terwijl er ook woningen zijn waar de bewoners redelijk zelfstandig zijn en overdag naar een van de eigen werkplaatsen of dagbestedingslocaties gaan.  

We vertellen je hier graag alles over tijdens een kennismakingsgesprek. Dan kun je het meteen zelf ervaren! Neem gerust contact op via 088- 88 99 888 of wervingenselectie@bartimeus.nl en informeer naar de mogelijkheden. 

Samenwerken in teams

Zorg verlenen is teamwork. Bij Bartiméus draait dan ook alles om samenwerken. Met collega’s, cliënten, familieleden, andere betrokkenen en zorgprofessionals. In een prettige sfeer, met ruimte voor eigen inbreng en initiatief. Zo heeft binnen het woonbegeleidingsteam ieder zijn of haar eigen verantwoordelijkheden. Je werkt met ondersteunend medewerkers, begeleiders A en B, een coördinerend begeleider en een teamleider. Dit geeft je volop kansen om te groeien, jezelf te ontwikkelen en met elkaar de mooiste resultaten neer te zetten.  

Vast of flex

Als woonbegeleider bieden we je graag een vast contract aan, zodat je vanuit stabiliteit en zekerheid mee kunt bouwen aan je team. We vinden het ook belangrijk dat je de regie houdt over je eigen werk-privébalans. Wil je graag op wisselende tijden werken of ben je de ene periode meer beschikbaar dan de andere? Dan past de flexpool van Bartiméus misschien beter bij je. Medewerkers uit de flexpool worden ingezet om zo’n 8 tot 24 uur per week ziekte en vakanties op te vangen in één of meerdere woningen of dagbestedingsteams. 

Nachtzorg

Goed slapen is voor iedereen belangrijk. Zeker voor onze cliënten. Ben jij de geruststellende stem waar zij ’s nachts op kunnen vertrouwen? Tussen 22.15 uur en 7.15 uur ben je als woonbegeleider nachtzorg de steun en toeverlaat voor onze cliënten in de nachtelijke uren. De ene keer in de vorm van een troostend woord en een slokje water, de andere keer met wat meer complexe ondersteuning. Je wordt daarbij aangestuurd door de centrale meldbank waar alle signalen van ons geavanceerde zorgoproepsysteem binnenkomen. 

Bewoner Jorrit zit in de zon voor een raam

Verschillende locaties

Bartiméus heeft diverse woonlocaties in Doorn, Driebergen, Ermelo en Zeist. Hier kunnen mensen met visuele en bijkomende beperkingen wonen zoals zij dat willen. Uitgangspunt is altijd zoveel mogelijk zelfredzaamheid en zelfstandigheid. 

 • In Zeist wonen onze jongere bewoners met een visuele beperking en bijkomende beperking.  

 • Wonen in een gezellige en moderne dorpse omgeving kan in Doorn. Op het groene en toegankelijke woonpark ’t Sand wonen zo’n 350 mensen met een visuele en meervoudige beperking. 

 • Aan de rand van Ermelo ligt het groenrijke 'Parc Viventra' met verschillende woonvormen: zorgappartementen, kleinschalig wonen en het bijzondere verzorgingshuis Henriëtte van Heemstra Huis voor ouderen met een visuele beperking. 

 • In Doorn, Driebergen, Ermelo en Zeist beschikt Bartiméus daarnaast over woningen in een woonwijk. Hier wonen mensen met een visuele beperking en soms licht verstandelijke beperking. De woonbegeleiding ondersteunt hen bij dagelijkse bezigheden en bij het ondernemen van sociale activiteiten. 

Bekijk al onze vacatures in zorg en welzijn (intramuraal)

 • 'Simpele dingen toveren een lach op het gezicht van cliënten'

  Ik werk met veel plezier met onze cliënten die naast hun visuele beperking ook moeilijk leesbaar gedrag laten zien. Het raakt me iedere keer weer hoe we door relatief simpele dingen een lach kunnen toveren op het gezicht van cliënten.

  Lees meer
 • 'Stapje bij beetje zien we vooruitgang'

  Ik ben Simone Reijersen. Ik werk sinds 2016 bij Bartiméus in Ermelo. Ik wist heel goed waar ik terecht kwam want ik heb mijn stage en vakantiewerk ook hier gedaan.

  Lees meer
 • 'Gaaf als een bewoner mij echt vertrouwt'

  Ik ben Ilonka en bij Bartiméus begonnen als stagiaire en daarna kreeg ik hier een mooie baan als woonbegeleider. Nu werk ik als begeleider in een woning waar de bewoners een visuele en een verstandelijke beperking hebben.

  Lees meer
Alle verhalen van Bartiméus