Lettergrootte

Werken als woonbegeleider

Bij Bartiméus heb je als woonbegeleider veel mogelijkheden.

Verschillende typen cliënten

Je kunt werken met heel verschillende typen cliënten. De verschillen tussen de woningen kunnen best groot zijn. We hebben groepen met doof-blinde bewoners die een heel bijzondere aanpak en begeleiding vragen. We hebben woningen met bewoners met een heel laag niveau die 24/7, soms 1 op 1 zorg nodig hebben. En we hebben woningen met redelijk hoog niveau bewoners die overdag naar één van de eigen werkplaatsen of dagbestedingslocaties gaan en soms redelijk zelfstandig zijn in hun verzorging. Er zijn woningen met jonge cliënten en groepen met oudere bewoners.

Verschillende functies werken samen

Je kunt je ontwikkelen omdat we werken met verschillende niveau’s woonbegeleider. In een team op een woning werken de Ondersteunende Medewerkers, Begeleiders A en B, de Coördinerend Begeleider en een Teamleider met elkaar samen. Alles draait hierbij om samenwerken, met collega’s, met bewoners én met de cliëntvertegenwoordigers. Als lid van het team draag jij verantwoordelijkheid, en je hebt ruimte voor creativiteit om jullie taken samen in te vullen en zo met elkaar regie te pakken.

Vast of flex

Als woonbegeleider bieden we je graag een vast contract aan, zodat je vanuit stabiliteit en zekerheid mee kunt bouwen in je team. Soms heb je behoefte aan meer flexibiliteit. De flexpool van Bartiméus is dan een goede optie. Medewerkers uit de flexpool worden ingezet om in teams onder andere ziekte en vakanties op te vangen.

Overdag of in de nacht

Goed slapen! Dat is voor iedereen van belang en zeker ook voor onze bewoners. De nachtzorg is er daarom primair op gericht om onze bewoners zo ongestoord mogelijk te laten slapen. We hebben een geavenceerd uitluistersysteem met bewegingssensoren. Vanuit een centrale post wordt onrust in een woning opgemerkt. De nachtzorg krijgt dan een seintje en gaat polshoogte nemen. Als begeleider Nachtzorg werk je van 22:15 tot 07:15 uur.

Bewoner Jorrit zit in de zon voor een raam

Verschillende locaties

Zeist: Hier wonen onze jongere bewoners. Zij hebben een visuele beperking én een andere vorm van beperking. Dat kan verstandelijk, fysiek en/of gedragsmatig zijn.
Doorn: Bartiméus een woonzorgdorp: ‘t Zand. Hier wonen 350 mensen met een visuele en meervoudige beperking in een gezellige en moderne dorpse omgeving.
Ermelo: Hier heeft Bartiméus een bijzonder verpleeghuis voor bejaarde bewoners die slechtziend of blind zijn; het Henriette van Heemstra huis. Tevens kun je in Ermelo als woonbegeleider werken in de woningen voor volwassenen en jongeren die min of meer zelfstandig wonen, maar daar wel begeleiding bij nodig hebben.

Bekijk al onze vacatures in Zorg en Welzijn (intramuraal)

 • 'Simpele dingen toveren een lach op het gezicht van cliënten'

  Ik werk met veel plezier met onze cliënten die naast hun visuele beperking ook moeilijk leesbaar gedrag laten zien. Het raakt me iedere keer weer hoe we door relatief simpele dingen een lach kunnen toveren op het gezicht van cliënten.

  Lees meer
 • 'Stapje bij beetje zien we vooruitgang'

  Ik ben Simone Reijersen. Ik werk sinds 2016 bij Bartiméus in Ermelo. Ik wist heel goed waar ik terecht kwam want ik heb mijn stage en vakantiewerk ook hier gedaan.

  Lees meer
 • 'Gaaf als een bewoner mij echt vertrouwt'

  Ik ben Ilonka en bij Bartiméus begonnen als stagiaire en daarna kreeg ik hier een mooie baan als woonbegeleider. Nu werk ik als begeleider in een woning waar de bewoners een visuele en een verstandelijke beperking hebben.

  Lees meer
Alle verhalen van Bartiméus