Lettergrootte
Mart lenoir op de houtbewerkingsafdeling

'Blij verrast door wat we hier samen voor elkaar krijgen'

Mart Lenoire is vrijwilliger bij Bartiméus

Elke dag werken honderden mensen met een visuele en vaak ook verstandelijke beperking met hart en ziel op onze dagbestedingen. Samen met vele vrijwilligers die hen hierbij begeleiden. Zoals Mart Lenoire die al 14 jaar meedraait bij werkplaats Boschwijk.

‘Een vogelhuisje.’ Mart Lenoire zegt het bijna liefkozend als hij één van de producten laat zien die bij Boschwijk worden gemaakt. ‘Tot op de millimeter strak gezaagd. Een boorgat erin. Dakje erop. Prachtig. Helemaal als je je bedenkt dat dat zagen, boren en monteren is gedaan door mensen die niet of nauwelijks kunnen zien. Ik werk hier nu al 14 jaar als vrijwilliger en nog elke dag ben ik blij verrast door wat we hier samen voor elkaar krijgen. Pas nog maakten ze bij de steenbewerking het nieuwe doopvont voor de Bartiméuskapel, van witte albastensteen en hout. Maar het gaat niet alleen om wat we maken. Het fijnste is misschien nog wel dat de mensen die hier werken sociaal bezig zijn. 

We hebben lol, er is respect voor wat iedereen doet en kan. We gingen een keer met mensen uit de werkplaats zelfgemaakte houten pennenbakjes naar een basisschool brengen. Die kinderen ontdekten dat iemand met een beperking veel meer kan dan je denkt. Ik ervaar dat hier dagelijks en ben altijd blij als anderen dat ook inzien. Onze harde werkers krijgen zo de waardering die ze verdienen.’ 

Meer verhalen

 • 'Ik hoop je te ontmoeten'

  Wat leuk dat je interesse hebt in Bartiméus! Ik hoop dat de verhalen op deze website je inspireren. Kom met ons in gesprek om bij ons te komen werken of om vrijwillig een bijdrage te leveren aan het leven van mensen die slechtziend of blind zijn.

  Lees meer
 • 'Wij hebben echt iets bijzonders in huis'

  Ik heb geleerd dat er pas ruimte is voor groei als je je begrepen voelt. Specialistische kennis kan je verder helpen en handvatten geven.

  Lees meer
 • 'Wij zijn vaak het eerste luisterend oor'

  Dat ik iemand een luisterend oor kan bieden en verder kan helpen vind ik het mooie aan mijn werk.

  Lees meer
Alle verhalen van Bartiméus