menu Sluit het hoofdmenu

Wearables voor navigatie/gezichtsherkenning en neurale protheses voor blinden en slechtzienden

Lezing van Prof. Dr. Richard van Wezel op het NAH-congres Bekijk het eens anders: visuele waarnemingsproblemen door niet-aangeboren hersenletsel (NAH) bekeken vanuit verschillende perspectieven.

Samenvatting

Voor blinden en slechtzienden zijn hulpmiddelen voor navigatie in een onbekende omgeving en informatie over niet-verbale communicatie en gezichtsherkenning van belang. Er zijn op dit gebied veel nieuwe ontwikkelingen, met name door de opmars van smartphones en allerlei andere draagbare apparaten ('wearables') in combinatie met artificiële intelligentie. Daarnaast zijn wordt er gewerkt aan nieuwe methodes voor elektrische stimulatie in het netvlies of in de hersenschors om visuele input te geven aan blinden. In deze presentatie zal een overzicht gegeven worden van nieuwe ontwikkelingen op dit gebied.

Over de spreker

Prof. Dr. R.J.A. van Wezel (Richard) is hoogleraar aan de Radboud Universiteit en de Universiteit van Twente. Daarnaast is hij directeur van het Donders Instituut te Nijmegen waar onderzoek wordt gedaan op het gebied van hersenen, cognitie en gedrag.

Meer informatie

Meer over dit congres leest u op www.bartimeus.nl/nahcongres