menu Sluit het hoofdmenu

Speciale zorg bij wonen voor ouderen met een visuele beperking

Bartiméus heeft voor mensen met een visuele beperking diverse woonvormen die aansluiten bij hun mogelijkheden en wensen. Voor ouderen is het Henriëtte van Heemstra Huis in Ermelo een heerlijke plek. Tussen het groen en aan de rand van woonwijk 'Parc Viventra' staat sinds maart 2019 het nieuwe verpleeg- en verzorgingshuis voor ouderen die blind of slechtziend zijn.

Nieuwbouw Henriette van Heemstra Huis met wapperende Bartimeus vlag in de tuinWoonomgeving met zorg in Ermelo

In het Henriëtte Heemstra Huis in Ermelo is er extra aandacht voor de directe leefomgeving, de inrichting van de woning en sociale contactbehoeften van de individuele bewoners. Aangepaste verlichting, gebruik van kleurcontrasten en vele voelbare en hoorbare herkennings- en oriëntatiepunten behoren bij het plezierig en toegankelijk wonen bij Bartiméus.

Samen wonen

In het Henriëtte van Heemstra Huis woont u niet alleen. Wij hebben vijf woningen: Jasmijn, Rozemarijn, Linaria, Lavendel en Kamille. In deze woningen heeft u uw eigen studio (zit-/slaapkamer en sanitair) en kunt u gebruik maken van een gezamenlijke eet- en woonkamer.
U bepaalt samen met de andere bewoners en met ondersteuning van de Bartiméus medewerkers hoe u uw daginvulling graag ziet. Uiteraard kunt u, als u dat wilt, uw familie of andere naasten hierbij betrekken.

Kamille is specifiek voor mensen met (beginnende) dementie ingericht. Bewoners krijgen de specifieke zorg, ondersteuning en begeleiding die zij nodig hebben.

Zelfstandig wonenNieuwe zorgappartementen ouderen Henriette van Heemstra Huis in Ermelo

Kiest u er liever voor om meer zelfstandig te wonen? Dat kan ook. In het wooncomplex Dille bevinden zich acht zelfstandige appartementen die elk bestaan uit een slaapkamer, woonkamer en badkamer. Een gezamenlijke woonkamer is hier niet te vinden, maar u kunt altijd kiezen voor de goede zorg en gezelligheid van het Henriëtte van Heemstra Huis.

Voor en met elkaar

De zorg voor u is altijd met respect en liefdevol. Alle medewerkers hebben dit werk gekozen om die extra zorg te bieden. Wij geloven in vaste begeleiding van dezelfde medewerkers en vrijwilligers zodat u zich veilig voelt bij ons. We houden rekening met uw persooonlijke wensen als het gaat om de manier van communiceren waarbij u zich prettig voelt. ‘Kan niet’, komt niet in het woordenboek van onze medewerkers voor. Wij hebben oog voor u, uw verleden, heden en toekomst. Wij zijn er voor u en u bent er voor ons: we zijn er voor elkaar.

Bartiméus is een christelijke organisatie. Wij hebben respect en aandacht voor uw levensovertuiging. Het christelijke aspect komt in onze zorg op verschillende manieren, meer of minder zichtbaar, naar voren.

Actief of rust

Bent u altijd in de weer en dol op activiteiten? Of kiest u juist voor wat meer rust? In het Henriëtte van Heemstra Huis kan het allemaal. U kunt gebruik maken van de knusse woonkamer of u kunt zelf iets gaan doen. U bespreekt uw wensen voor ondersteuning met ons zodat wij u, waar nodig, helpen en ondersteunen.

Adres

Paul Krügerweg 43 (3851 ZH) in Ermelo.

Financiering

Voor alle woonplekken bij Bartiméus is een indicatie vanuit de Wet Langdurige Zorg (WLZ) noodzakelijk. Dit geldt ook voor de zelfstandige appartementen. Wilt u meer weten over de indicatie die nodig is: neemt u gerust contact met ons op. 

Contact

Heeft u vragen over de woningen van het Henriëtte van Heemstra Huis? Dan kunt u bellen met de medewerkers van Bartiméus via het nummer 088 - 88 99 888 (bereikbaar tijdens kantooruren van 08.30 - 17.00 uur). Zij helpen u graag verder!