menu Sluit het hoofdmenu

Dossier Niet-aangeboren hersenletsel (NAH)

Wat u zelf kunt doen bij NAH

De klachten die kunnen optreden bij hersenletsel zijn erg divers en soms ongrijpbaar. Tot wel twee jaar na bijvoorbeeld een beroerte, kan spontaan herstel optreden. Vaak blijven er restverschijnselen. Hoe hiermee om te gaan is voor iedereen verschillend.

Revalidatiemogelijkheden

Bij Bartiméus krijgt elke cliënt advies op maat op basis van onze kennis en ervaring. Samen met u  bespreken we revalidatiemogelijkheden. Die bespreken we vervolgens met onze collega’s, tijdens ons zogeheten multidisciplinair overleg. Op die manier proberen we tot een zorgplan te komen.

Verliesverwerking

U kunt baat hebben bij hulpmiddelen of training, maar het kan zijn dat u blijvend last houdt van klachten. Dat is vaak ingrijpend, ook jaren later nog. Zo'n verlies is niet na een poosje verwerkt, u blijft ermee geconfronteerd worden. We noemen dit levend verlies. Elders op de Bartiméus-site staat meer over wat dat betekent en vertelt een ervaringsdeskundige hoe het haar hielp om dit verlies te erkennen en er aandacht voor te hebben. Lees meer hierover op de pagina Begeleiding van Bartiméus bij verliesverwerking.