menu Sluit het hoofdmenu

Dossier Toegankelijkheid en Bartiméus

Toegankelijk bouwen en verbouwen

Heeft u plannen voor nieuwbouw of een verbouwing? U gaat natuurlijk voor een goed toegankelijk gebouw of een optimale woning! Bartiméus adviseert over hoe u dit kunt bereiken.

Bartiméus heeft jarenlange expertise opgebouwd hoe uw voorzieningen voor iedereen bereikbaar, bruikbaar, toegankelijk en aangenaam worden.  Deskundigen bekijken een ontwerp vanuit de wijze waarop mensen de omgeving waarnemen  en gebruiken. Uit eigen, wetenschappelijk en empirisch onderzoek is bekend welke aspecten belangrijk zijn om de omgeving ook echt toegankelijk te maken voor iedereen. Valt er wat te voelen, ‘klinken’ de ruimten goed en is wat gezien moet worden ook zichtbaar?  

Natuurlijk bent u al alert op de rolstoeltoegankelijkheid  Onze expertise gaat verder:

Wij adviseren o.a. over verlichting met passende, niet hinderlijke verlichtingsarmaturen. Het weren van hinderlijke (zon)licht. Het gebruik van oriëntatie ondersteunende kleur- en helderheidcontrasten. Een goede akoestiek die tevens de spraakverstaanbaarheid bevordert en over tactiele variatie.

De deskundigen Bartiméus helpen u bij het benoemen van de eisen op deze gebieden, de vertaling van de eisen naar concrete toepassingen of het toetsen van een ontwerp of bestaand gebouw op de toegankelijkheid in brede zin.

Snelle, adequate en kwalitatief hoogstaande aanpak.

Met ons bouw- en verbouwadvies staat uw voorzienig straks echt ‘open’ voor iedereen! Er zijn simulatie-apps voor smartphones op de markt gebracht zoals de apps ZIEN en VisionSIM (in de app-store). Deze applicaties geven op eenvoudige wijze een impressie hoe de wereld eruitziet bij vormen van slechtziendheid. Op de linker foto’s is te zien hoe slechtzienden deze ruimte waarnemen. Zijn er gaten op de vloer? Is het een Zebrapad? Met een advies wordt deze ruimte prettig en toegankelijk.