menu Sluit het hoofdmenu

Dossier Toegankelijkheid en Bartiméus

Toegankelijk bouwen en verbouwen

Heeft u plannen voor nieuwbouw of een verbouwing? U gaat natuurlijk voor een goed toegankelijk gebouw of een optimale woning! Bartiméus adviseert over hoe u dit kunt bereiken.

Bartiméus heeft jarenlange expertise opgebouwd hoe uw voorzieningen voor iedereen bereikbaar, bruikbaar, toegankelijk en aangenaam worden. Deskundigen bekijken een ontwerp vanuit de wijze waarop mensen de omgeving waarnemen  en gebruiken. Uit eigen, wetenschappelijk en empirisch onderzoek is bekend welke aspecten belangrijk zijn om de omgeving ook echt toegankelijk te maken voor iedereen. Valt er wat te voelen, ‘klinken’ de ruimten goed en is wat gezien moet worden ook zichtbaar?  

Onze expertise gaat verder

Wij adviseren onder andere over verlichting met passende, niet hinderlijke verlichtingsarmaturen. Het weren van hinderlijke (zon)licht. Het gebruik van oriëntatie ondersteunende kleur- en helderheidcontrasten. Een goede akoestiek die ook de spraakverstaanbaarheid bevordert en over tactiele variatie.

Deskundigen van Bartiméus helpen u bij het benoemen van de eisen op deze gebieden, de vertaling van de eisen naar concrete toepassingen of het toetsen van een ontwerp of bestaand gebouw op de toegankelijkheid in brede zin.

Met ons bouw- en verbouwadvies staat uw voorziening straks echt ‘open’ voor iedereen!

Contact

Accessibility is een onderdeel van Bartiméus en richt zich op het optimaal toegankelijk maken van de fysieke, sociale en digitale wereld voor mensen met een (visuele) beperking. Dit doen we met een team van 20 professionals. 

Graag gaan we vrijblijvend met u in gesprek hoe we de toegankelijkheid van uw organisatie kunnen verbeteren. U kunt ons ook bereiken via 030 – 2398270 of info@accessibility.nl. Voor meer informatie zie ook onze website Accessibility.