menu Sluit het hoofdmenu

Dossier Toegankelijkheid en Bartiméus

Advies over toegankelijkheid

Bartiméus streeft naar een toegankelijke samenleving waarin iedereen mee kan doen!

Wij willen onze kennis en ervaring rondom toegankelijkheid inzetten en ontwikkelen om de samenleving toegankelijker te maken voor alle mensen die slechtziend en blind zijn.

Digitaal advies

Wit u de visuele toegankelijkheid van uw bedrijf, gemeente of zorginstelling verbeteren?& Maak dan een afspraak voor een consult met een van onze specialisten. Dit consult kan dagelijks telefonisch of via Teams (beeldbellen). Aan het consult zijn geen kosten verbonden. Lees meer over het digitaal consult

Toegankelijkheid openbare ruimte

Bartiméus gaat samen met gemeenten en bedrijven op zoek naar de meest geschikte oplossing voor toegankelijkheid in bijvoorbeeld (bus)stations of op straat. Denk hierbij aan markeringen, geleidelijnen en geschikte looproutes.

 

Nieuwbouw en verbouwingen

Goed van start met een nieuw project? Onze experts kunnen in iedere fase van een nieuwbouw of verbouwing een toegevoegde waarde hebben om het ontwerp inclusief te maken. Meer over toegankelijk bouwen en verbouwen.

 

Licht, verlichting en inrichting

Bartiméus hanteert richtlijnen opgesteld door klinisch fysici die een goed toegankelijke ruimte verzekeren. Hierbij wordt rekening gehouden met het wegnemen van hinderlijk licht, zorgen voor voldoende verlichting en het egaal verlichten van een ruimte of gebouw.

 

Vrijetijdslocaties

Een dagje uit moet leuk zijn voor iedereen. Echter zijn musea, pretparken en andere vrijetijdslocaties vaak niet optimaal toegankelijk. Experts van het Bartiméus denken graag met u mee in oplossingen die passend zijn voor uw vrijetijdslocatie.

 

Workshops

Krijgt uw team dagelijks te maken met vraagstukken rondom toegankelijkheid en inclusie? Experts van het adviescentrum toegankelijkheid gaan in creatieve werkvormen aan de slag om gerenommeerde kennis en richtlijnen over te brengen en bewustwording te generen.

Contact

Accessibility is een onderdeel van Bartiméus en richt zich op het optimaal toegankelijk maken van de fysieke, sociale en digitale wereld voor mensen met een (visuele) beperking. Dit doen we met een team van 20 professionals. 

Graag gaan we vrijblijvend met u in gesprek hoe we de toegankelijkheid van uw organisatie kunnen verbeteren. U kunt ons ook bereiken via 030 – 2398270 of info@accessibility.nl. Voor meer informatie zie ook onze website Accessibility.