menu Sluit het hoofdmenu

Dossier Toegankelijkheid en Bartiméus

Advies over toegankelijkheid

Bartiméus streeft naar een toegankelijke samenleving waarin iedereen - ongeacht een (visuele) beperking - kan meedoen!

Wij willen onze kennis en ervaring rondom toegankelijkheid inzetten en ontwikkelen om de samenleving toegankelijker te maken voor alle mensen die blind en slechtziend zijn. Dit doen wij door samen met onze samenwerkingspartners en klanten een adviserende rol in te nemen in onder andere op de volgende onderwerpen:

Toegankelijkheid openbare ruimte

Bartiméus gaat samen met gemeenten en bedrijven opzoek naar de meest geschikte oplossing voor toegankelijkheid in bijvoorbeeld (bus)stations of op straat. Denk hierbij aan markeringen, geleidelijnen en geschikte looproutes.

 

Nieuwbouw en verbouwingen

Goed van start met een nieuw project? Experts van het adviescentrum toegankelijkheid kunnen in iedere fase van een nieuwbouw of verbouwing een toegevoegde waarde hebben om uw ontwerp inclusief te maken. Meer over toegankelijk bouwen en verbouwen.

 

Licht, verlichting en inrichting

Bartiméus hanteert richtlijnen opgesteld door klinisch fysici die een goed toegankelijke ruimte verzekeren. Hierbij wordt rekening gehouden met het wegnemen van hinderlijk licht, zorgen voor voldoende verlichting en het egaal verlichten van een ruimte of gebouw.

Vrijetijdslocaties

Een dagje uit moet leuk zijn voor iedereen. Echter zijn musea, pretparken en andere vrijetijdslocaties vaak niet optimaal toegankelijk. Experts van het Bartiméus denken graag met u mee in oplossingen die passend zijn voor uw vrijetijdslocatie.

 

Workshops

Krijgt uw team dagelijks te maken met vraagstukken rondom toegankelijkheid en inclusie? Experts van het adviescentrum toegankelijkheid gaan in creatieve werkvormen aan de slag om gerenommeerde kennis en richtlijnen over te brengen en bewustwording te generen.

Graag gaan we geheel vrijblijvend met u in gesprek hoe we de toegankelijkhied van uw organisatie kunnen verbeteren. Mail ons op toegankelijkheid@bartimeus.nl.

 

 

 

 

Nieuws

‘Geweldig om samen met het Rijksmuseum kunst toegankelijker te maken’

Na een moeilijke periode heeft Severine Kas (43) haar plek gevonden bij het Adviescentrum Toegankelijkheid van Bartiméus. Hier zet ze zowel als architecte als ervaringsdeskundige haar (vak)kennis in. Een van haar projecten is bijvoorbeeld het Rijksmuseum toegankelijker maken.
Lees meer

Inclusie en visuele toegankelijkheid

Inclusie, het onbeperkt mee kunnen doen in de samenleving en je eigen leven kunnen leiden wat bij je past. Ook Bartiméus zet zich er volop voor in. In onze visuele samenleving kan het lastig zijn om je weg te vinden, keuzes te maken en je zelfstandigheid te behouden als je slechtziend of blind bent.
Lees meer