menu Sluit het hoofdmenu

Expertise

Heeft u vragen rondom visuele beperkingen dan is Bartiméus hét landelijke expertisecentrum waar u terecht kunt. Naast onze reguliere dienstverlening op het gebied van leven, wonen, werken en leren heeft Bartiméus specialistische kennis in huis. Dat gaat om kennis die wij als geen ander hebben en die we continu verder ontwikkelen.

Specialistische kennis overzicht

Cerebrale visuele stoornissen (CVI)

Bij CVI zijn er problemen met het verwerken van visuele informatie door een hersenbeschadiging. CVI kan aangeboren zijn, maar kan ook op latere leeftijd ontstaan door niet aangeboren hersenletsel (NAH) of dementie.

Lees meer
Afbeelding van een braille leesregel

Doofblindheid

Doofblindheid is een combinatie van doof-/slechthorendheid en blind-/slechtziendheid. Nederland telt rond de 35.000 mensen met doofblindheid. Ongeveer 10% heeft ook een verstandelijke beperking.

Lees meer
Afbeelding hand in hand begeleiding

Autisme en een visuele beperking

Zowel mensen met een autismespectrumstoornis (ASS) als mensen met een visuele beperking (VIB) nemen de wereld anders waar. Een juiste diagnose en goede begeleiding is daarbij essentieel.

Lees meer
Puzzelstukjes

Gehechtheid

Bartiméus is gespecialiseerd in gehechtheidsproblematiek. Lees meer over hechting en sociale relaties en de mogelijkheden om gehechtheidsproblemen te behandelen.

Lees meer
Hand van een volwassenen die een kinderhand vasthoudt

NCL

NCL is een groep zeldzame en erfelijke stofwisselingsziekten die leidt tot achteruitgang van het gehele zenuwstelsel. Bartiméus is gespecialiseerd in de begeleiding van mensen met NCL.

Lees meer
Het gezondheidscentrum van Bartiméus in Doorn

Bestelbare publicaties van Bartiméus

In dit overzicht staan alle bestelbare publicaties van Bartiméus. Het gaat om meer dan 70 boeken, dvd’s en testmaterialen over onder meer CVI, doofblindheid, hechting, mobiliteit en NCL.

Lees meer
Overzicht van enkele publicaties
Deel deze pagina: