menu Sluit het hoofdmenu

NCL Expertisecentrum

Het NCL Expertisecentrum van Bartiméus is gespecialiseerd in het begeleiden en behandelen van kinderen en (jong)volwassenen met NCL. Ook adviseren wij professionals die betrokken zijn bij cliënten met NCL.

Inhoudelijke informatie over NCL

Zoekt u inhoudelijke informatie over NCL? Dan verwijzen wij u graag door naar het kennisdossier NCL op het cliëntendeel van deze website

Voor wie is het NCL-expertisecentrum?

Jongeren en volwassenen met een vorm van NCL en hun ouders en familie kunnen bij de deskundigen van het NCL-expertisecentrum terecht voor informatie en persoonlijk advies. Ook professionals die in hun werk met NCL te maken hebben, kunnen voor informatie en overleg contact opnemen.

Het NCL-expertisecentrum geeft advies en consultatie. Dit kan in een gesprek, telefonisch of per e-mail. In elke situatie zoeken wij het beste antwoord op uw vraag. Ook verwijzen wij door voor begeleiding in onderwijs, zorg en dienstverlening naar deskundigen in uw omgeving. Ook organiseert het NCL-expertisecentrum themadagen voor ouders en familie en cursussen voor professionals. Verder kunt u bij ons terecht voor informatie in de vorm van folders, boeken, adressen en websites.

Contact met het NCL expertisecentrum

Heeft u vragen over NCL of wilt u contact opnemen met een van onze medewerkers? 

0343 - 52 69 11 
expertisecentrum-ncl@bartimeus.nl

Bartiméus NCL-expertisecentrum 
Postbus 87 
3940 AB Doorn 

Team van deskundigen

Het NCL expertisecentrum bestaat uit een multidisciplinair team van mensen die werken bij Bartiméus en vanuit hun functie betrokken zijn bij kinderen, jongeren en volwassenen met NCL.

In het team zitten o.a. een AVG (arts voor verstandelijk gehandicapten), gedragsdeskundige, leerkracht, pastor, ambulant begeleider, logopediste, fysiotherapeut, maatschappelijk werker en medewerkers van de dagactiviteiten en de verpleegkundige zorg. 

Margreet Gijsbertse

Margreet Gijsbertse is werkzaam bij Bartiméus en coördinator van het NCL expertisecentrum. Zij is hij het eerste aanspreekpunt van het NCL Expertisecentrum. Naast het verzorgen van de interne en externe communicatie is haar taak de borging en verdere ontwikkeling van de categorale expertise over NCL en het ontwikkelen van beleid daartoe. Ook heeft zij een coördinerende rol voor scholing over NCL.

Claudia van Alfen 

Claudia van Alfen, Arts Verstandelijk Gehandicapten, is werkzaam bij Bartiméus en behandelt, begeleidt en adviseert poliklinische kinderen en jongeren met NCL. Ze is ook werkzaam op de woongroepen van Bartiméus waar kinderen en jongeren met NCL wonen of logeren. Ze is als arts voorzitter van het NCL Expertisecentrum en werkt mee aan wetenschappelijk onderzoek, ook in internationaal verband. Zij wil graag meehelpen aan het inzichtelijk maken van de ziekte en vandaar uit meewerken aan internationale behandelplannen.

Wetenschappelijk onderzoek

Bartiméus publiceert regelmatig wetenschappelijke publicaties. Bekijk het totaaloverzicht van alle Bartiméus publicaties over NCL.