menu Sluit het hoofdmenu

Expertisecentrum CVI

Door onderzoek en begeleiding van vele duizenden cliënten met CVI is dit een vooraanstaand kennisgebied voor Bartiméus. Onze kennis delen we met collega's in de sector door middel van bestelbare publicaties, presentaties, scholing en workshops.

Inhoudelijke informatie over CVI

Zoekt u inhoudelijke informatie over CVI? Dan verwijzen wij u graag door naar het kennisdossier CVI op het cliëntendeel van deze website. 

Expertisecentrum CVI 

Bartiméus is gespecialiseerd in een multidisciplinaire aanpak bij de diagnostiek naar CVI, waarbij meerdere deskundigen van verschillende vakgebieden samenwerken. Het Expertisecentrum CVI wil een bijdrage leveren aan een tijdige herkenning van CVI, bijdragen aan beter begrip van de complexe problematiek en mogelijkheden voor behandeling en begeleiding ontwikkelen.

Wat doet het Expertisecentrum CVI van Bartiméus:

  • verzorgt cursussen voor cliënten, ouders/ verzorgers en professionals;
  • diagnosticeert, waarbij specialisten van verschillende vakgebieden samenwerken;
  • doet wetenschappelijk onderzoek, onder meer naar behandelmethoden;
  • geeft lezingen op (internationale) congressen;
  • verzorgt publicaties.

Contact met het Expertisecentrum

Coördinator van dit centrum is Marjoke Dekker.

Professionals die meer inhoudelijke informatie willen, kunnen contact opnemen per e-mail via info@bartimeus.nl

Cliënten met een visuele en/of verstandelijke beperking en problemen in de visuele verwerking en/of hun ouders/verzorgers kunnen terecht bij het Expertisecentrum CVI voor onderzoek en behandeling. Hiervoor is een verwijzing nodig van een medisch specialist. Voor meer informatie kunt u ons telefonisch breiken via 088-8899888.

Wetenschappelijk onderzoek

Bartiméus publiceert regelmatig wetenschappelijke publicaties. Bekijk het totaaloverzicht van alle Bartiméus publicaties over CVI.