menu Sluit het hoofdmenu

OVN Congres 2019: hele spectrum in zicht

vindt plaats op: 
zondag 10 februari 2019
Oogonderzoek bij patient door optometrist

De Optometristen Vereniging Nederland (OVN) organiseert op zondag 10 en maandag 11 februari haar 2-jaarlijks congres in Congrescentrum 1931 in Den Bosch. Een tweedaags programma vol boeiende lezingen en workshops. Aan de orde komen o.a. relevante ontwikkelingen, de kern van het vak en de toegevoegde waarde van de optometrist, keratoconus management, zorgsubstitutie en myopie management. Bartiméus is aanwezig met een stand én we geven een lezing over NAH.

Hele spectrum in zicht

Het thema van het aankomende congres is ‘Het hele spectrum in zicht’. Dat betekent dat iedere professional in de optometrie tijdens dit congres verdieping kan vinden. Niet eerder was het programma zo uitgebreid. Er zijn maar liefst zes zalen waar twee dagen lang lezingen, workshops en andersoortige sessies worden gehouden.

Volgens organisator en OVN-voorzitter Gabriëlle Janssen zijn er veel momenten om naar uit te kijken. Logo OVN Congres 2019: Het hele spectrum‘Interessant is bijvoorbeeld een sessie over floaters en welke indicatie er is om te gaan laseren of om een vitrectomie te doen. Verder zullen twee hoogleraren ingaan op de ontwikkelingen op het gebied van technologie en gezondheidszorg. En zal er veel aandacht zijn voor myopie management en maatregelen die optometristen kunnen treffen daarbij.  Professor Caroline Klaver (Erasmus MC) zal een presentatie houden over genetica en risicofactoren bij myopie.'

Kennis delen door Bartiméus

In Nederland hebben 600.000 mensen enige vorm van hersenletsel. Ieder jaar komen daar zo’n 135.000 mensen bij. Voor 300.000 mensen zorgt dat voor visuele waarnemingsproblemen zoals hemianopsie. Onze collega's neuropsycholoog Rick van den Toorn (MSc) én Henk Stam (Optometrist / Low Vision specialist) geven een lezing over de wereld waar patiënten met NAH oogheelkundig tegen aan lopen.

Door cliënten gelijktijdig te onderzoeken door een optometrist en een neuropsycholoog / GZ-psycholoog zijn wij op een andere manier tegen visuele klachten aan gaan kijken en zijn wij er ons van bewust dat ook andere oorzaken ten grondslag kunnen liggen aan de visuele problemen.

Meer info over NAH en de begeleiding vanuit Bartiméus vindt u op onze site.

In onze Bartiméusstand bent u welkom voor meer informatie en om in gesprek te gaan met onze professionals over onze dienstverlening en de mogelijkheden voor mensen met NAH om zo prettig en zelfstandig mogelijk te kunnen leven.

Praktische informatie

Datum: zondag 10 februari en maandag 11 februari 2019;
Locatie: 1931 Congrescentrum Brabanthallen, 's-Hertogenbosch;