menu Sluit het hoofdmenu

De visie van Bartiméus

Bartiméus wil een bijdrage leveren aan een goed leven voor mensen die slechtziend of blind zijn. Zodat zij een leven kunnen leiden dat bij hen past.

Bariméus is niet meer alleen voor 'kinderen en jongelieden' zoals 100 jaar geleden, maar voor mensen van alle leeftijden en in alle levensfasen. Kwaliteit van leven bepalen de mensen die slechtziend of blind zijn zelf. Zij voeren de regie over hun leven en maken hun eigen keuzes. Onze professionele medewerkers ondersteunen hen hierbij. Daarbij zijn wij ons continu bewust van de constante en snelle veranderingen in de samenleving. Alleen in gezamenlijkheid zijn we in staat om tot passende antwoorden te komen.

Strategische koers

De wereld om ons heen verandert, steeds sneller lijkt het wel. Zo hebben technologische ontwikkelingen een grote impact op ons allemaal en zeker voor mensen die slechtziend of blind zijn.

Bartiméus zet zich in onze samenleving in voor de participatie van alle 300.000 mensen in Nederland die blind of slechtziend zijn. We bundelen graag de krachten met iedereen die zich hier voor in wil zetten: mensen met een visuele beperking en hun verwanten, organisaties, professionals en ieder ander die hier aan bij wil dragen.

In onderstaand animatiefilmpje zetten we uiteen hoe we onze ambitie willen realiseren. Ook hebben we een brochure voorradig waarin de strategische koers en de achtergrond verder beschreven staat.

 

Wilt u meer weten, de brochure bestellen, heeft u concrete ideeën, wilt u met ons samenwerken? Neem dan contact met ons op. Stuur een e-mail naar koers@bartimeus.nl