menu Sluit het hoofdmenu

Ondersteuning bij zelfstandig wonen

Mensen met een visuele beperking wonen graag zelfstandig. Iemand kan prima in staat zijn zelfstandig te wonen, maar soms hulp nodig hebben bij specifieke dingen. In hun vertrouwde wijk, in hun eigen huis, waar ze zelf koken, wassen en boodschappen doen. Ondersteuning kan wenselijk zijn om dit te bereiken. Onze medewerkers komen graag bij u thuis om u daarbij te ondersteunen. Van eenmalig advies tot langdurige, structurele ondersteuning.

U wilt antwoord op vragen als 'Hoe kan ik een aanvraag indienen?', 'Kunt u mij helpen met mijn boodschappenlijstje?', 'Hoe onderhoud ik mijn sociaal netwerk?' Door samen naar antwoorden te zoeken op dergelijke vragen, worden uw kennis en vaardigheden vergroot. Daarnaast krijgt u weer nieuwe toekomstverwachtingen.

Zelfstandig wonen betekent ook veilig deelnemen aan het verkeer of het openbaar vervoer. Bijvoorbeeld door te lopen met een witte stok. Maar ook voor alledaagse dingen zullen aanpassingen nodig zijn, zoals het oppakken van hobby’s, praten met de buren of koken.