menu Sluit het hoofdmenu

YouTube video's kijken met Scribit

geplaatst op Logo van Scribit

YouTube video's kijken als je slechtziend of blind bent? Met Scribit natuurlijk!

Op YouTube vind je de leukste video’s. Maar hoe bekijk je die als je slechtziend of blind bent? Op scribit.tv! Want daar vind je ruim 3.000 video’s met audiodescriptie en er komen er steeds meer bij. Audiodescriptie is gesproken beeldbeschrijving waardoor je de video ook kunt volgen als je een visuele beperking hebt, dus neem snel een kijkje. Want Scribit is meelachen, meehuilen, meepraten en dus meedoen!

Video’s kijken?

Je kunt de video’s bekijken op de website, www.scribit.tv (het beste te gebruiken in Google Chrome) of via de gratis app die je kunt downloaden via één van de QR-codes hieronder. Het enige wat je dan nog even hoeft doen is een account aanmaken. En dan… lekker video’s kijken! En wil je een video zien die nog niet is beschreven? Dan vraag je hem eenvoudig aan en gaan onze vrijwilligers ermee aan de slag.

QR codes Scribit

Zelf audiodescriptie maken?

Met de editor van Scribit kun je ook zelf audiodescriptie maken. Via de uitlegvideo’s leer je supersnel hoe dat moet. Met het beschrijven van video's maak je de weereld weer een stukje toegankelijker voor mensend ie slechtziend of blind zijn. Scribit jij ook mee? 

Bekijk hieronder één van de tutorials, voor meer tutorials bezoek de Scribit academy