menu Sluit het hoofdmenu

Tweede vaccinatieronde van bewoners gestart in Doorn

geplaatst op Rogier steekt zijn vuist omhoog. Hij heeft een shirt aan met de tekst 'eerste vaccinatie' en hij heeft koeken bij zich.

De tweede vaccinatieronde van onze bewoners is dinsdagmiddag 23 februari in Doorn van start gegaan. Rogier van Plein 11 was de eerste bewoner die de tweede coronaprik kreeg.

Hij vertelt trots en opgelucht: “Vier weken geleden was ik ook als eerste aan de beurt en ik heb natuurlijk mijn speciale T-shirt weer aangedaan. Het ging eigenlijk zoals verwacht. Ook deze keer heb ik voor mijn grote vriend Jos gekozen om me te laten prikken. Eigenlijk was alleen de locatie anders dan de vorige keer. Toen kreeg ik de prik in de woonkamer en moesten mijn huisgenoten weg. Nu ging in naar het gezondheidscentrum en had niemand er last van. Dat vond ik fijner. Ik heb nu wel een beetje spierpijn, maar daar had Jos me al voor gewaarschuwd. Dat gaat wel weer over. Ik ga nu lekker naar een luisterboek luisteren. De koeken die ik vandaag kreeg bewaar ik tot morgen. Dan worden mijn huisgenoten ook gevaccineerd en gaan we maar eens een klein feestje vieren. Daar heb ik wel zin in”.

Eind deze week hebben alle bewoners in Doorn, Zeist en Driebergen, waarvoor toestemming is gegeven en die in de afgelopen vier weken ‘corona-vrij’ zijn gebleven, hun tweede prik gehad. De bewoners die in de afgelopen weken ziek werden door corona worden later geprikt.

Bewoners in Ermelo krijgen eerste prik

De bewoners in Ermelo kregen deze week hun eerste vaccinatie. Vanuit de huisartsenpost in Harderwijk kwamen twee prikteams met een bus naar de zorgappartementen Datura, Lantana de Wittenborgh en het Henriëtte van Heemstra Huis. Over ongeveer vier weken staat hier de tweede vaccinatie op het programma.

Coronamaatregelen blijven van kracht

Na de vaccinatie blijven de coronamaatregelen van kracht. Nog niet iedereen is gevaccineerd en een nieuwe besmettingsgolf is niet uit te sluiten. Daarom blijven de bezoekregeling, de aangepaste dagbesteding, het afstand houden, de hygiëne maatregelen, het testen bij klachten en het gebruik van mondkapjes en andere persoonlijke beschermingsmiddelen voorlopig nog gelden. Wilt u weten wat de huidige maatregelen zijn? U vindt ze via deze pagina.