menu Sluit het hoofdmenu

Tips voor bedrijven en instellingen: help blinden en slechtzienden om afstand te houden

geplaatst op Foto van schoenen en punt van geleidestok

Houd 1,5 meter afstand: dat blijft voorlopig nog het devies. Maar hoe moet dat als je een visuele beperking hebt en je afzettingen, markeringen en instructies op borden niet of nauwelijks kunt zien? De Oogvereniging, Visio, Bartiméus en de Robert Coppes Stichting geven tips aan winkels, horecazaken, (culturele) instellingen en alle andere ondernemingen, zodat ze ook in coronatijd toegankelijk zijn voor iedereen.

Waar gaan de tips over?

De tips gaan onder andere over afzettingen, en hoe je kunt voorkomen dat mensen daarover struikelen. Ook plexiglazen wanden zijn een belangrijk onderwerp aangezien die nogal eens over het hoofd worden gezien, met de nodige botsingen tot gevolg. Verder komen bejegening in winkels en informatie op de website aan de orde.

Zelfstandigheid in 1,5 meter afstand samenleving

In Nederland wonen 300.000 mensen die slechtziend of blind zijn. 1,5 meter afstand inschatten is voor hen niet of nauwelijks mogelijk. Ook een geleidehond kan dit niet. Mensen met een visuele beperking willen, ook nu, zo zelfstandig mogelijk kunnen deelnemen aan de samenleving.

Kijk hier voor de tips: Een toegankelijke anderhalvemetersamenleving

Contact

Accessibility is een onderdeel van Bartiméus en richt zich op het optimaal toegankelijk maken van de fysieke, sociale en digitale wereld voor mensen met een (visuele) beperking. Dit doen we met een team van 20 professionals. 

Graag gaan we vrijblijvend met u in gesprek hoe we de toegankelijkheid van uw organisatie kunnen verbeteren. U kunt ons ook bereiken via 030 – 2398270 of info@accessibility.nl. Voor meer informatie zie ook onze website Accessibility.

Help afstand te houden voor blinden en slechtzienden