menu Sluit het hoofdmenu

Talentvolle jongeren op (werk)expeditie

geplaatst op Cursisten TalentenExpeditie REA College

Bartiméus nam recent afscheid van een groep middelbare scholieren van het VSO in Zeist. Talentvolle jongeren met een dosis doorzettingsvermogen waarmee ze prachtige resultaten hebben behaald. Sommigen starten na de zomer met een hbo-opleiding en anderen stromen door naar het mbo. Anderen gaan voor persoonlijke ontwikkeling en kiezen voor TalentenExpeditie, een initiatief van REA College* in Ermelo. En weer anderen kiezen voor empowerment. Zo kent elk jong talent zijn eigen expeditie!

Inzicht door TalentenExpeditie

Diploma op zak, maar je weet niet goed wat je worden wilt, welke beroepsopleiding bij je past, wat je sterke punten zijn en waar je nog aan ‘moet’ werken? Tijdens de 8-weken durende TalentenExpeditie (folder PDF) krijgen cursisten een goed beeld van hun eigen talenten en kwaliteiten. Ook maken ze kennis met de verschillende vakgebieden waarin ze kunnen gaan werken. De TalentenExpeditie helpt om een goede beroepskeuze te maken en de slaagkans op een leuke, passende baan zo groot mogelijk te maken.

Leuke baan

Jongeren met een visuele beperking zoeken net als iedere ander jongere een leuke baan waarin ze hun talenten kwijt kunnen en zich kunnen doorontwikkelen. Bartiméus/Werkpad biedt hierbij professionele begeleiding. Diane Massaar, coördinator: 'We kunnen putten uit jarenlange ervaring in het begeleiden en plaatsen van mensen die slechtziend of blind zijn. Sommigen zijn klaar voor de arbeidsmarkt en anderen hebben een training of aanvullende ‘bagage’ nodig om goed aan te sluiten op hun voorkeursfuncties. Samen kijken we naar de mogelijkheden en kans van slagen. En dat is voor ieder talent weer anders!'

‘Een empowerde houding maakt mensen sterker’

Serieus nemen

Een positief zelfbeeld, zelfstandigheid en zelf de regie nemen en houden over het leven zijn de ingrediënten van empowerment. Diane: 'Onze ervaring leert dat door een persoonsgerichte training empowerment het eenvoudiger wordt om als jongere met een visuele beperking werk te vinden en te behouden.' Naast dat jongeren empowert worden is het ook noodzakelijk dat de omgeving empowert. Bartiméus past al enkele jaren een empowerende werkwijze toe in het begeleiden van mensen met een visuele beperking. Hoe wordt dit zichtbaar? Diane Massaar: 'Mensen serieus nemen en hen verantwoordelijkheid geven, biedt hen de mogelijkheid te groeien, om met zelfvertrouwen hun eigen keuzes te maken én een goede zelfstandige medewerker te zijn. Een empowerde houding versterkt mensen of het nu collega's of cliënten zijn.'

Zoekt u talentvolle en gemotiveerde medewerkers? Of wilt u meer weten over mogelijkheden van persoonlijke ontwikkeling bij jongeren én begeleiding naar werk? Neem dan contact op met Bartiméus/Werkpad via sterkinwerk@bartimeus.nl of telefonisch via Diane Massaar (coördinator Werkpad), 0341 - 498 498.

* REA College is een samenwerkingspartner van Bartiméus, meer info www.reacollege.nl.