menu Sluit het hoofdmenu

Slechter zien op latere leeftijd - twee nieuwe boekjes

geplaatst op Een oudere heer en een oudere dame zitten op een bankje.

Samen met de Oogvereniging zijn we trots op onze uitgaven! Twee praktische boekjes over wat het betekent om op latere leeftijd beperkingen te krijgen in zien en horen. En wat u zelf kunt doen om leven iets makkelijker te maken. Leest u mee?

Cover Ongehoord en ongezienVoor oudere mensen die slechter zien en horen

Het boek Ongehoord & Ongezien bestaat uit een mix van ervaringsverhalen, praktische achtergrondinformatie en tips over slecht horen en zien op latere leeftijd. De indringende verhalen van een aantal ouderen over hoe het leven eruit ziet als je slecht hoort en ziet, maken deze uitgave compleet. Het boek is een absolute must voor wie zelf slecht hoort én ziet, en iedereen die hier al dan niet professioneel mee te maken krijgt. U kunt deze uitgave bestellen via de Oogvereniging.

Voor begeleiders en verzorgers

Cover Ouderen die moeite hebben met zien en horen

In de Bartiméusuitgave Ouderen die moeite hebben met zien en horen staan veel praktische tips voor professionals, mantelzorgers en anderen die werken, wonen en leven met ouderen met slechter wordend zicht én gehoor.

Bij het ouder worden hoort vaak achteruitgang van het zicht en het gehoor. Maar als allebei deze zintuigen beperkt functioneren, heeft dat een grote impact op het leven. Dagelijkse klusjes in huis zijn lastiger, hobby's lukken niet meer en even naar buiten gaan wordt een hele onderneming. Gelukkig kan er met een aantal kleine aanpassingen al een hoop bereikt worden. In dit boek leest u over deze aanpassingen en hoe ze praktisch toegepast kunnen worden. Dit boek is met name bedoeld voor professionals in de ouderen- en gezondheidszorg. Maar ook ouderen zelf en hun familie en vrienden kunnen er veel aan hebben. Dit boek is Uit het Zweeds vertaald en aangepast aan de Nederlandse situatie. U kunt het boekje gratis downloaden of als gedrukte exemplaar bestellen via de website van Bartiméus.