menu Sluit het hoofdmenu

Peter Borgdorff nieuw lid raad van toezicht Bartiméus

geplaatst op portret Peter Borgdorff

Peter Borgdorff treedt per 1 januari 2021 toe tot de raad van toezicht van Bartiméus. Hij vervangt Frances Fortuin die na haar tweede termijn aftreedt als lid van de raad van toezicht en voorzitter van de commissie Identiteit, Kwaliteit en Ethiek. Peter zal ook die rol overnemen in de raad van toezicht. Zijn interesse voor en kennis op het gebied van innovatie en professionalisering is een welkome aanvulling voor Bartiméus, expertiseorganisatie voor alle mensen met een visuele beperking en ieder die persoonlijk of professioneel bij hen betrokken is.

Jaap Smit, voorzitter van de raad van toezicht: “Peter is een verrijking voor onze raad van toezicht. Hij is een zeer ervaren bestuurder en toezichthouder met grote betrokkenheid bij mensen in de zorg en het bredere maatschappelijke veld". 

Peter Borgdorff (1953) is sinds december 2007 directeur van het van op een na grootste pensioenfonds van Nederland: Zorg en Welzijn. Hij gaat per 1 januari 2021 met pensioen wat hem ruimte geeft om zich in te zetten voor Bartiméus. Daarnaast blijft hij onder meer voorzitter van de Advisory Board van Caceis NL, voorzitter van de raad van toezicht van Anbo en lid van de raad van toezicht van het Nibud. Eerder was hij onder andere directeur van de Vereniging van Bedrijfstakpensioenfondsen, het Nederlands Bakkerij Centrum, de Bond van Christelijke Ondernemers in het Bakkersbedrijf en de Vereniging voor Hoger Personeel.