menu Sluit het hoofdmenu

NLdoet bij Bartiméus in Ermelo zeer geslaagd

geplaatst op Vrijwiligers en bewoners tijdens NLdoet bij Bartiméus in Ermelo

Op vrijdag 9 maart jl. verzamelden de vrijwilligers zich voor NLdoet - de grootste vrijwilligersactie van Nederland - in het Henriëtte van Heemstra Huis van Bartiméus in Ermelo. Na een gezellig moment onder het genot van een kopje koffie of thee gingen de vrijwilligers aan de klus. Ook de bewoners deden mee daar waar ze zich maar konden inzetten. Het was een gezellige en geslaagde dag!

De pannenkoekenbakkers

Een hele stapel pannenkoeken werden er gebakken in het Henriette van Heemstra Huis. ‘Wat hebben we lekker van de pannen koeken gesmuld’, aldus Evelien van den Berg, werkzaam voor Vrijwilligerswerk Bartiméus Ermelo.

Handmassage

Een aantal oudere dames van het Henriëtte van Heemstra huis werd verwend door studenten van het MBO in Zwolle. ‘Maar we wonen allemaal in Harderwijk’, vertelt Romy de Rijke. Ze had de nagels van mevrouw De Haan gelakt en haar een handmassage gegeven. Die was de koning te rijk. ‘Het is zo fijn even verwend te worden’, bewonderde ze haar rood gelakte nagels, ‘en dat wordt voorlopig niet meer afwassen’, grapt ze lachend.

Plantjes poten

Evelien: ‘Dankzij Kwekerij Petersen uit Putten konden we alle bloembakken met mooie planten vullen en dankzij firma Kamphorst hadden we genoeg grond. De oude grond was voor 9 maart al verwijderd en we konden daarom meteen met het planten beginnen.’

De vrijwilligers waren druk in de weer met plantjes poten in bloembakken als balkonversiering. Dat werd samen gedaan met buurtbewoners. In het gebouw wonen cliënten van Bartiméus, maar ook huurders van UWOON in het kader van participatie.

We zien hoe belangrijk actieve burgers voor de samenleving zijn. Vrijwilligers zijn het kloppend hart van vele sociale initiatieven. BEDANKT vrijwilligers, zonder jullie was deze dag niet mogelijk geweest!