menu Sluit het hoofdmenu

Nieuwe video met behandelpakket hemianopsie

geplaatst op wandelaar met hemianopsie ziet de helft op straat

Op dinsdag 14 mei wordt voor de 15e keer de Europese Dag van de Beroerte gehouden. In het hele land zijn er informatiemarkten en activiteiten. Bartiméus presenteert een nieuwe video met bijbehorend pakket voor de behandeling van hemianopsie. Halfzijdige gezichtsvelduitval is een veelvoorkomende visuele beperking na een hersenbloeding of herseninfarct.

Het zal je maar gebeuren: van de ene op de andere dag neem je de linker of de rechter helft van je gezichtsveld niet meer waar. We noemen dit een hemianopsie.

Behandeling

Bartiméus biedt een totaalpakket van behandelmodules voor mensen met hemianopsie. Eén module daarvan is bijvoorbeeld de compenserende kijktraining. In deze training leer je onder meer hoe je je veilig en met zelfvertrouwen in een drukke winkel of straat begeeft, ook als je maar de helft ziet. Hoe dat werkt en wat het biedt voor de eigen mobiliteit en zelfstandigheid toont onderstaande nieuwe video, nu te zien en te beluisteren.

In het totaalpakket zitten ook modules voor energiemanagement en een leestraining, waardoor veel mensen het plezier in het lezen kunnen behouden.

Lees alles over de behandeling van hemianopsie.

Ervaringen

Op onze website vertellen verschillende mensen over hun ervaring met hemianopsie en de behandeling ervan:

Ik heb weer vertrouwen in het kijken

Alles bereikt wat ik wilde bereiken

Een ander zicht op het leven

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u bellen met 088 - 88 99 888 (maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17 uur) of stuur een e-mail naar info@bartimeus.nlOnze medewerkers helpen u graag verder.

Meer over de activiteiten in Nederland tijdens de Dag van de Beroerte 2019 leest u hier.