menu Sluit het hoofdmenu

Minder besmettingen, nog voorzichtig met versoepelen

geplaatst op

De afgelopen weken zagen we het aantal besmettingen met het coronavirus onder bewoners en medewerkers van Bartiméus gestaag dalen. We zijn blij te kunnen melden dat op dit moment géén bewoners zijn besmet en slechts enkele medewerkers. Hoewel we niet met zekerheid kunnen vaststellen waar de daling in de besmettingscijfers precies vandaan komt, lijkt het effect van de maatregelen in combinatie met de vaccinaties zichtbaar te worden.  Het landelijke beeld laat helaas een stijging van de coronacijfers zien. Daarom zijn we nog voorzichtig met versoepelingen. We volgen het landelijke beleid en maken waar mogelijk plannen om meer ruimte te creëren voor bewoners.

Vaccineren bewoners en medewerkers 

In Doorn, Zeist en Driebergen hebben de meeste bewoners twee vaccinaties gehad. In Ermelo krijgen bewoners volgende week hun tweede prik. Uiteraard gaat het hier om bewoners voor wie toestemming is gegeven voor de vaccinatie. 
 
Alle medewerkers met direct cliëntcontact hebben een uitnodiging ontvangen voor een coronavaccinatie. Hierbij is het goed te weten dat wij als werkgever niet mogen vragen of vastleggen of medewerkers gevaccineerd zijn of niet. Dat betekent dat bij ons niet bekend is wie wel en wie niet is gevaccineerd. Vaccineren is vrijwillig en iedereen maakt hierin een persoonlijke afweging. Wij respecteren ieders overweging en keuze en vragen anderen dat ook te doen. Niemand hoeft zijn of haar vaccinatiestatus met anderen te delen.

Dagbesteding 

Voor de dagbesteding in Doorn, Zeist en Driebergen maken we plannen om meer mogelijk te maken vanaf maandag 19 april. Wat er tegen die tijd precies mogelijk is, weten we nu nog niet. Dat hangt af van de ontwikkelingen van het virus. Tot die tijd blijven we natuurlijk zorgen we voor alternatieve dagbesteding op de woningen. In Ermelo is de dagbesteding voor interne cliënten weer open voor vier cliënten per dag. Dit is de helft van het gebruikelijke aantal. Voor cliënten die hier nog niet terecht kunnen, blijft de dagbesteding op de woonlocatie. 

Maatregelen blijven van kracht 

Zolang de landelijke maatregelen van kracht zijn, blijven ook de maatregelen bij Bartiméus gelden. Op deze pagina leest u welke dat zijn.