menu Sluit het hoofdmenu

Geslaagd ontbijt in teken van (digitale) toegankelijkheid

geplaatst op Derde partnerships Ontbijtsessie bij Bartiméus in Ermelo

Donderdag 21 maart vond de derde Partnerships Ontbijtsessie bij Bartiméus in Ermelo plaats. Werkgevers lieten zich bijpraten en inspireren over (digitale) toegankelijkheid. ‘Het was erg verhelderend om te zien dat er met kleine aanpassingen grote stappen gezet kunnen worden voor wat betreft de toegankelijkheid van je website,’ aldus één van de aanwezigen.

Fouad Airass van Manutan maakte deze opmerking naar aanleiding van de presentatie van Sanne Eendebak en Patricia Bolink van Stichting Accessibility. Patricia, zelf slechtziend, liet zien hoe zij met spraakaanpassing op haar computer navigeert op het internet en waar zij daarbij tegenaan loopt. ‘Het is voor mij bijvoorbeeld erg lastig als linkdoelen geen beschrijving hebben. Met alleen de tekst ‘klik hier’ kan ik niets, het zou enorm schelen als er een omschrijving bij staat, dus: klik hier voor meer informatie over digitale toegankelijkheid.’

Fysieke toegankelijkheid

Het tweede onderwerp werd ingeleid door Séverine Kas, toegankelijkheidsexpert bij Bartiméus. Ook op het gebied van fysieke toegankelijkheid zijn het soms simpele dingen die een groot verschil maken. Zet bijvoorbeeld geen oranje stoelen op oranje vloerbedekking, maar zorg voor contrast. Let bij het inrichten van een ruimte op nagalmtijd en zorg dat de verlichting gelijkmatig is.

Mogelijk gemaakt door Bartiméus Fonds

Remco Meyaard, Hoofd Fondsenwerving en Communicatie bij het Bartiméus Fonds, sloot de morgen af met een presentatie over projecten die mogelijk zijn gemaakt door het fonds, onder andere op het gebied van toegankelijkheid zoals de campagne Houd de Lijn vrij, een indoor navigatie app en scribit.tv.

Op de hoogte blijven?

In de toekomst willen wij een vervolg geven aan onze Partnerships bijeenkomsten. Wil je op de hoogte worden gehouden? Stuur dan een e-mail naar partnerships@bartimeus.nl. Mocht je zelf al onderwerpen hebben waar je meer over zou willen weten, geef ze dan ook aan ons door via partnerships@bartimeus.nl.

Meer informatie

Meer weten over het thema ‘Werken’ en de expertise van Bartiméus/Werkpad? Kijk dan op deze website.

** De Partnerships Ontbijtsessies worden georganiseerd door: REA College, Werkpad, Bartiméus en het Bartiméus Fonds **

Bron: Bartiméus Fonds