menu Sluit het hoofdmenu

Eerlijk Leven, Eerlijk Delen

geplaatst op vso leerlingen proosten voor de maaltijd

Dinsdag 26 maart 2019; Dag 1 van de projectweek. Vandaag had de onderbouw de eerste dag van de projectweek die in het teken stond van duurzaamheid en voedselverspilling. Meneer Berghuis en meneer Van der Maten deden de dagopening. Meneer Berghuis vertelde over hoe zij vroeger bij hun thuis omgingen met voedsel. Al het eten wat overbleef werd aan de varkens gegeven en wanneer de varkens groot genoeg waren werden ze geslacht. Zo werd er geen voedsel verspild.

vso leerlingen actief in de keuken

Koken 

 Na de opening begon de kookles in deze kookles gingen de leerlingen veganistisch koken. Als introductie van deze les keken de leerlingen een filmpje met de vraag of het misschien beter is om minder vlees te eten. Niet alleen omdat het zielig is voor de dieren die geslacht worden, maar ook of het misschien gezonder is om te minderen met vlees. Een reden die vaak vergeten wordt, is dat vlees eten erg schadelijk is voor het milieu. Er komt heel veel CO2 bij vrij en er is heel veel water voor nodig. Het zou dus goed zijn om minder vlees te eten om het milieu te sparen. De verschillende gerechten, die werden gemaakt, waren chocoladetaart, worstenbroodjes, saucijzenbroodjes, bananenbrood en stokbrood met pesto en tomaat. De leerlingen vonden het allemaal super lekker en vonden het een leuke ochtend.

Eindoordeel van de leerlingen

Veel leerlingen blijven gewoon vlees eten, maar zijn wel iets bewuster geworden over het eten van vlees. Sommigen leerlingen besloten om wel minder vlees te gaan eten.