menu Sluit het hoofdmenu

Draag een mondkapje binnen 1,5 meter

geplaatst op mondkapje met tekst: ja, binnen 1,5 meter

Het aantal coronabesmettingen loopt landelijk op en het kabinet heeft een aantal versoepelingen teruggedraaid. Bij Bartiméus zien we gelukkig nog geen grote toename van het aantal besmettingen. Toch vragen we iedereen een mondkapje te dragen als je binnen de 1,5 meter afstand van een ander bent. Dit geldt voor alle medewerkers, vrijwilligers en bezoekers van Bartiméus.

Begin juli versoepelden we de coronamaatregelen en meldden we dat het dragen van mondkapjes alleen nog nodig was voor zorgmedewerkers. Zij dragen een mondkapje bij dagelijkse zorg en behandelingen binnen de 1,5 meter. Maar de deltavariant van het coronavirus lijkt besmettelijker dan het coronavirus dat we al kenden. Omdat we werken met veelal kwetsbare cliënten en we van medewerkers, vrijwilligers en externe cliënten niet weten of ze zijn gevaccineerd, vragen we nu iedereen een mondkapje te dragen binnen de 1,5 meter.

Uitzonderingen bij het dragen van mondkapjes

Er zijn drie uitzonderingen bij het dragen van mondkapjes binnen de 1,5 meter:

  • Buiten is een mondkapje niet nodig.
  • Vaste knuffelcontacten van bewoners hoeven geen mondkapje te dragen als ze binnen de 1,5 meter van deze bewoner zijn.
  • In sommige individuele gevallen worden uitzonderingen gemaakt, bijvoorbeeld als het mondkapje de communicatie met de cliënt belemmert