menu Sluit het hoofdmenu

Corona en de gevolgen bij Bartiméus

geplaatst op

Zolang de situatie met het coronavirus in Nederland niet verbetert, neemt Bartiméus het zekere voor het onzekere. Hoe naar of lastig dat ook voor betrokkenen kan zijn. Ook wij hebben te maken met een toenemend aantal besmettingen onder medewerkers en bewoners. Op onze locaties in Doorn en Zeist nemen we een aantal aanvullende maatregelen om de kans op besmetting voor cliënten, deelnemers aan cursussen en medewerkers in deze fase zo klein mogelijk te houden.

Onderzoek en behandeling

We doen alles voor de continuïteit van de reguliere zorg. Oogheelkundig onderzoek en behandeling op onze locaties kunnen we op een veilige manier continueren, zo ook de ondersteuning bij mensen thuis. We nemen hierbij alle voorzorgsmaatregelen. Zo dragen we allemaal een mondkapje en vragen we cliënten die bij Bartiméus komen dat ook te doen. Lees meer over de afspraken bij onderzoek en behandeling

Onderwijs

Voor de lessen op school zijn er vooralsnog geen veranderingen. Docenten dragen een mondkapje. We volgen voortdurend het beleid van het RIVM en de overheid. Lees meer over de maatregelen in het onderwijs.

Cursussen en training

Fysieke trainingen en scholingen op onze locaties zijn in alle regio's tot 13 november geannuleerd. Dit geldt ook voor trainingen voor kinderen en ouders. Alle betrokkenen zijn hierover persoonlijk geinformeerd.
Bartiméus volgt de lijn van het kabinet om bijeenkomsten met meerdere personen te beperken. De digitale trainingen en scholingen gaan uiteraard wel door. De komende weken volgen we de ontwikkelingen op de voet en bekijken we of cursussen die gepland zijn na 13 november kunnen starten. 

Woonlocaties

Op onze woonlocaties in Doorn en Zeist (regio Utrecht) hebben we helaas te maken met een aantal besmettingen onder bewoners en medewerkers, op de woonlocatie in Ermelo gelukkig niet. Op de locaties in Doorn en Zeist hebben we daarom met ingang van 15 oktober een aantal aanvullende maatregelen genomen.  

Bezoek van naasten en vrijwilligers bij de mensen die bij ons wonen,  blijft mogelijk. Voor anderen zijn de woonlocaties gesloten. Zo kunnen we het aantal loopbewegingen en contacten in de directe omgeving van bewoners beperken.

  • Om het bezoek op de woningen zoveel mogelijk te beperken, bereiden we alternatieve mogelijkheden voor.
  • Ondersteunende activiteiten op de woning, zoals het bezoek van de kapper, pedicure en masseurs worden uitgesteld.
  • Dagbesteding in groepen gaan we nu stapsgewijs afbouwen, waarbij we kijken naar de beste oplossing voor iedereen.
  • Vrijetijdsactiviteiten in groepen zijn voorlopig stopgezet. Er komen extra materialen op de woning én online activiteiten. Hierbij kunnen we bouwen op ons communityplatform Ikbenonline voor mensen met een visuele en verstandelijke beperking.
  • Sportactiviteiten voor bewoners gaan door, zoveel mogelijk geclusterd per woning waarbij alle preventieve maatregelen in acht worden genomen.
  • Radio Bartje gaat vanaf maandag 26 oktober drie keer per week live uitzenden. Cliënten en hun naasten kunnen hierbij inbellen (of appen) en meedoen. 
  • De kapeldiensten vanuit onze kapel in Doorn zijn alleen nog online te volgen. De dienst waarbij iedereen mee kan luisteren en meedoen, heeft sinds de start dit voorjaar veel mensen aangetrokken. 

Alle maatregelen en voorzieningen die we treffen, volgen na overleg met cliëntenraden. Zo komen we samen tot een afweging en oplossing die gegeven de omstandigheden zo goed mogelijk past bij verschillende groepen cliënten. Meer over de maatregelen op onze woonlocaties leest u hier

Ouders/vertegenwoordigers en andere relaties/ professionals met wie we samenwerken, worden direct geïnformeerd over veranderingen in de dienstverlening.

Heeft u vragen over de dienstverlening van Bartiméus en bent u cliënt of familie/vertegenwoordiger, neemt u dan contact op met uw contactpersoon bij Bartiméus.

Ieder ander met vragen kan bellen met ons algemene telefoonnummer 088 - 88 99 888.

De informatie over de maatregelen bij Bartiméus is ook te lezen op www.bartimeus.nl/corona