menu Sluit het hoofdmenu

Bartiméus in finale Gehandicaptenzorgprijs 2018

geplaatst op Poppetje van Gehandicapten Zorgprijs 2018

Na de pitches van afgelopen vrijdag zijn er nu nog drie technologische innovaties in de race voor de Gehandicaptenzorgprijs: de app signaLEREN van Koraal Groep, de kindergebaren-app van NSDSK en het digitaal programma voor psycho-educatie ‘Ziejewel’ van Bartiméus. Maandag 12 november maakt de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) bekend wie de winnaar is van de Gehandicaptenzorgprijs 2018 op de Kennismarkt in de Jaarbeurs Utrecht.

App signaLEREN

De applicatie stelt gebruikers in staat om met behulp van een persoonlijk afgestemd digitaal signaleringsplan eigen emoties te reguleren. De app helpt bij het herkennen van fasen omtrent spanningsopbouw en draagt persoonlijke regulatiestrategieën aan om de spanning te verminderen. Voorbeelden van regulatiestrategieën zijn een videoboodschap van een ouder, een visuele verwijzing naar een leesboek of muziek. De app is ontwikkeld door Koraal Groep, locatie de Hondsberg, voor jeugdigen en volwassenen in zorg en onderwijs met emotieregulatieproblemen.

Kindergebaren-app

De applicatie zorgt dat kinderen met een auditieve beperking spelenderwijs kennis maken met gebaren. De gebaren in de video’s zijn gemaakt door achttien kinderen in de leeftijd van 5 tot 11 jaar, zowel kinderen met een auditieve beperking als horende kinderen. Naast het bekijken van video’s wordt ook de kennis van de kinderen getest via een quiz. De applicatie is ontwikkeld door NSDSK en zorgt voor een toename in gebaren woordenschat.

Digitaal programma voor psycho-educatie ‘Ziejewel’

Het digitale programma bevat tien lessen waarin herkenbare situaties voor de leerlingen op school worden getoond. Het programma bevat opdrachten die ervoor zorgen dat leerlingen samenhang zien tussen gedachte, gevoel, gedrag en gebeurtenis. Bartiméus heeft het programma ontwikkeld voor visueel beperkte leerlingen om aan de slag te gaan met eigen uitdagingen in de ziende maatschappij.

Prijsuitreiking

Op maandag 12 november wordt bekend wie de winnaar is van de Gehandicaptenzorgprijs 2018. De prijs bestaat uit een geldbedrag van €10.000 euro. Daarnaast ontvangt de winnaar een kunstwerk, beschikbaar gesteld door Triodos Bank. De andere genomineerden ontvangen een geldbedrag van € 2.500 euro.

Bron: VGN.