menu Sluit het hoofdmenu

Bartiméus ontwikkelt app voor indoor navigeren

Bartiméus ontwikkelt een innovatief navigatiehulpmiddel waarmee mensen met een visuele beperking binnen openbare, overdekte gebouwen volledig zelfstandig op de plek van bestemming kunnen aankomen.

Voor veel mensen met een visuele beperking is het nog steeds een probleem om zelfstandig en veilig hun weg te vinden in bijvoorbeeld een winkelcentrum, stationshal, museum of ziekenhuis. Ondanks bestaande apps en andere hulpmiddelen. Probeer maar eens zonder hulp bij de poli van een ziekenhuis te komen.

Indoor navigeren is één van de moeilijkste dingen die er zijn.

Wat kan deze indoor navigatie-app?

Illustratie die weergeeft hoe men van 'A' naar 'B' gaat

Het doel is dat mensen die slecht of niet kunnen zien met deze app op hun telefoon volledig zelfstandig de plek van bestemming kunnen bereiken binnen openbare, overdekte ruimtes. De app maakt het mogelijk om niet alleen de ingang van het ziekenhuis te vinden, maar ook zonder problemen zelfstandig de gewenste balie te bereiken. Of om zonder hulp van iemand anders het juiste treinperron te kunnen vinden.

Voordelen van deze app

  • Nauwkeurigheid van de navigatie tot op enkele centimeters. Zowel bij het oriënteren (waar ben ik) als bij het navigeren (de richting). Betere informatie en veilig. 
  • Gebruiksvriendelijk voor mensen met en zonder visuele beperking: gebruiker kiest op welke manier hij of zij de informatie tot zich krijgt. 
  • In gebouwen is geen extra infrastructuur nodig. Dat bespaart kosten voor plaatsing, onderhoud en beheer.

De ontwikkeling van deze app is alleen mogelijk dankzij de steun van onze partners, de gebouwen die zich aansluiten en ieder ander die wil bijdragen. We danken hen en alle mensen die in deze onderzoeks- en testfase hun kennis en ervaring met ons delen. 

We houden je graag op de hoogte

Heb je belangstelling om deze indoor navigatie-app te gaan gebruiken zodra deze beschikbaar is en wil je op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen? Laat het even weten aan Marjan Wolfs van Bartiméus via mwolfs@bartimeus.nl.