menu Sluit het hoofdmenu

Advies over hulpmiddelen

Voor mensen met een visuele beperking zijn veel verschillende hulpmiddelen beschikbaar. Het belangrijkste is dat een hulpmiddel of aanpassing een oplossing biedt voor uw vraag.

Soorten hulpmiddelen

Inhoudelijke informatie over de soorten hulpmiddelen die er zijn voor mensen met een visuele beperking leest u in ons dossiers over Hulpmiddelen en aanpassingen.

Digitale hulpmiddelen

Wilt u advies over de inzet van digitale hulpmiddelen zoals het aanleren of verbeteren van de computervaardigheden. Leren omgaan met de smartphone of tablet? Zoekt u een training of wilt u uitproberen wat bij u past? Neem dan telefonisch contact op via 088 - 88 99 888.

Of bekijk meer informatie over computers, telefoons en tablets voor mensen met een visuele beperking.

Communicatie

Wilt u braille leren? Leren hoe u het beste een leesloep, daisyspeler of andere hulpmiddelen inzet? Bartiméus biedt indivuele begeleiding en trainingen in het dagelijks gebruik van communicatiehulpmiddelen.

Mobiliteit

Wat helpt u om mobiel te blijven? Er zijn verschillende hulpmiddelen maar wat past bij u? Het hangt af van wat u ziet, uw 'visuele functies', uw compensatiemogelijkheden en vaardigheden die u al beheerst. Wij kijken graag met u naar uw mogelijkheden. Naast individueel advies bieden wij ook diverse trainingen en voorlichting rondom de keuze en financiering van deze hulpmiddelen.

Verlichting

Goede verlichting kan heel veel invloed hebben in wat u kunt (blijven) doen. Daarom bieden wij lichtbelevingsonderzoek. We kijken dan welke problemen u van het licht (zonlicht, daglicht en kunstmatig licht) u ondervindt. En geven u persoonlijk advies over verlichting of aanpassingen die uw functioneren kunnen verbeteren.

Lees meer over het belang van goed licht voor mensen die blind of slechtziend zijn.

Inloopspreekuur

Belangrijk is dat een hulpmiddel een oplossing biedt voor de hulpvraag. Loopt u eens binnen tijdens een informatiespreekuur op locatie. Hier kunt u vaak kennismaken met diverse hulpmiddelen. 

Vragen of contact?

Voor meer informatie neemt u contact op via telefoonnummer 088 - 88 99 888.