menu Sluit het hoofdmenu

"Prachtig om Dick zo te zien glunderen"

geplaatst op Vrijwilliger Huub zit in de cabrio met naast hem bewoner Dick

Na veertig jaar loondienst vond Huub Broring dat het tijd werd om zijn leven over een andere boeg te gooien. Hij werd zzp’er en besloot daarnaast dat hij als vrijwilliger maatschappelijk relevante dingen wilde gaan doen. Iets dat hij al jaren van plan was. Van een bekende had Huub al enthousiaste verhalen gehoord over vrijwilligerswerk bij Bartiméus. Als inwoner van Driebergen was de keuze voor Bartiméus daardoor snel gemaakt.

Huub: “Via de website schreef ik me begin vorig jaar in. Door corona duurde het toen nog even voordat ik als vrijwilliger kon starten. Na de zomer kon ik op gesprek komen en twee weken later had ik mijn eerste afspraak met de meervoudig beperkte bewoner Dick.”

Klik

Tussen Huub en Dick klikte het meteen. “Ik ga vanaf onze eerste ontmoeting iedere woensdag een uurtje bij Dick langs op de woning aan de Brink 9. Dick is introvert en geen prater, maar komt na een tijdje wel los. Dan praten we over het nieuws en over van alles wat Dick heeft meegemaakt. Hij weet ook veel over corona en daar hebben we het dan samen over.”

Fijn om te merken dat mijn wekelijkse bezoekje Dick goed doet

Huub merkt dat zijn wekelijkse bezoekje Dick goed doet. “Ik maak hem er blij mee, het is een fijne afleiding voor hem. Zeker toen Dick tijdens de lockdown niet naar zijn dagbesteding bij de kaarsenmakerij kon. Hij vindt het ook leuk als ik hem ergens mee naar toe neem, zoals laatst naar de moestuin op het terrein. Vorige week heb ik Dick voor het eerst écht zien glunderen. Ik had hem meegenomen in mijn cabrio voor een ritje. Daar genoot Dick zichtbaar van, echt prachtig om te zien.”

Tandem

Binnenkort wil Huub met Dick op de tandem gaan fietsen. “Dat heb ik al geoefend met zijn begeleider waar ik goed contact mee heb. Ik merk dat de begeleiders op de woning het ook fijn vinden als de bewoners wat afleiding hebben. Het doet me goed om iets goeds te doen voor een ander.”

Ook interesse in vrijwilligerswerk bij Bartiméus? Hier vindt u meer informatie.