menu Sluit het hoofdmenu

Psychotherapie GGZ

Bartiméus staat voor onderwijs, zorg en dienstverlening aan mensen die slechtziend of blind zijn. Ook mensen met een verstandelijke beperking kunnen van deze diensten gebruik maken. Psychotherapie is één van de diensten waarvoor u bij Bartiméus terecht kunt. Wanneer cliënten het even niet meer zien zitten, kan psychotherapie bij Bartiméus een mogelijkheid zijn om dit te veranderen.

GGZ bij Bartiméus

Iedereen is wel eens somber, of ergens bang voor, of is verdrietig of in de war zoals na een ruzie of bij het verlies van een dierbare. Dat hoort bij het leven. Het wordt echter een probleem als de somberheid of het verdriet heel lang duurt, of als de angst het moeilijk maakt om met andere mensen te communiceren. Of als deze gevoelens zo lang duren, dat je daardoor het ‘gewone’ leven niet meer kunt oppakken: moeite om het werk of dagbesteding vol te houden, vaker conflicten met anderen hebben. Dan kan sprake zijn van een psychisch of psychiatrisch probleem. En dan is gespecialiseerde hulp nodig. Deze gespecialiseerde hulp heet Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ). Net als iedereen kunnen ook mensen met een visuele en/of verstandelijke beperking te maken krijgen met (ernstige) psychische en psychiatrische problemen. En zeker vanwege die extra beperkingen is belangrijk dat die gespecialiseerde hulpverlening ook kennis heeft van mensen met die extra beperkingen. Die vorm van gespecialiseerde GGZ is moeilijk te vinden in Nederland en daarom heeft Bartiméus ongeveer twintig jaar geleden een eigen afdeling Psychotherapie (GGZ) opgezet met een groep ervaren en gekwalificeerde therapeuten.

Ga voor meer informatie over onze kennis op het gebied van psychotherapie naar de pagina Bartiméus Psychotherapie op deze website.