menu Sluit het hoofdmenu

Onderzoek bij kinderen en jeugd

In het diagnostisch centrum van Bartiméus staat kindgericht onderzoek voorop. Wij vinden het belangrijk dat kinderen en hun ouders weten wat er gaat gebeuren. Op deze website vindt u informatie en folders over de verschillende oogheelkundige onderzoeken. Onder het kopje 'Kindgericht onderzoek' kunt u informatie vinden over de onderzoeken. Uw kind kan zelf ook informatie vinden op zijn niveau onder het kopje 'hoi, kom je voor onderzoek'?

Oogonderzoek bij Diagnostisch Centrum van Bartiméus

De medewerkers die betrokken zijn bij de oogheelkundige onderzoeken zijn geschoold in kindgerichte benadering en onderscheiden zich doordat ze veel ervaring hebben in de omgang met kinderen, jeugd en jong volwassenen. We doen er alles aan om het onderzoek zo goed mogelijk te laten verlopen voor u en uw kind.

Informatie voor ouders / begeleiders

Als u met uw kind naar het Diagnostisch Centrum komt, wordt u verwacht in het Atrium, dit is het hoofdgebouw van het Diagnostisch Centrum van Bartiméus in Zeist. U kunt gratis parkeren op het terrein, op de plaatsen die aangegeven zijn voor bezoekers. Bij binnenkomst vindt u een kindvriendelijk ingerichte wachtruimte. Koffie, thee en fris staan voor u klaar, onze kiosk is echter gesloten vanwege de coronamaatregelen. U wordt opgehaald voor het onderzoek.

Voorbereiding voor u en uw kind

Het is fijn als u uw kind voor te bereiden op het onderzoek. Onder 'Kindgericht onderzoek bij Bartiméus' vindt u informatie over het verloop van en de voorbereiding op het oogheelkundig onderzoek bij Bartiméus. Onder ouders verstaan wij ook verzorger(s), pleeg- of adoptieouder(s). Er is ook een speciale pagina voor uw kind, op de pagina 'hoi, kom je binnenkort voor oogonderzoek' kunt u samen met uw kind alvast lezen hoe een oogonderzoek verloopt.

oogonderzoek bij Bartiméus