menu Sluit het hoofdmenu

Werkplaats Driebergen

Werkplaats Driebergen ligt in een woonwijk in Driebergen en zit in een multifunctioneel gebouw samen met een school en een dagverblijf. De leeftijd van de cliënten die werken in Driebergen varieert van schoolverlater tot middelbare leeftijd. Naast de visuele beperking is er bij de cliënten ook sprake van een lichte tot matige verstandelijke beperking.

Clienten aan het werk aan tafel bij Werkplaats DriebergenAfdelingen en werkzaamheden

Werkplaats Driebergen heeft drie afdelingen: 

  • De fietsenwerkplaats waar klanten hun fiets kunnen laten repareren;
  • Het atelier waar creatieve producten zoals kunstwerken, vilten creaties en beschilderd servies worden gemaakt;
  • De afdeling dienstverlening waar cliënten (deel)handelingen leren zoals koffiezetten of taart bakken.

Op de afdelingen werken we in groepen van maximaal 8 personen met één begeleider. De begeleiding richt zich vooral op de ontwikkeling van de cliënt en probeert het beste in hem/haar naar boven te halen. ​Per cliënt worden hiervoor werkdoelen opgesteld die elk kwartaal worden geëvalueerd. Werkdoelen kunnen variëren van een deelhandeling van een proces (bijvoorbeeld ingrediënten verzamelen) tot een complete activiteit (taart bakken).

Het Bartelier en de fietsenwerkplaats

Producten die cliënten in het atelier maken, verkopen we in het winkeltje 'het Bartelier'. Dit winkeltje wordt geleid door de cliënten samen met de begeleiders en vrijwilligers. De cliënten die werken in het winkeltje krijgen hiervoor speciale trainingen, waaronder 'Hoe ga je met klanten om?', 'Hoe toon je producten?' of 'Hoe ga je met geld om?'. Daarnaast worden de producten ook verkocht in cadeaushop 't Ogenblikje in Doorn.

Het Bartelier is geopend op woensdag van 9.30 tot 12.00 uur en op vrijdag van 13.00 tot 15.30 uur.

De fietsenwerkplaats is maandag en vrijdag op afspraak te bezoeken van 13 uur tot 15 uur. Bel 0343-526662 of e-mail wpdriebergen@bartimeus.nl voor een afspraak of bespreking van de reparatie. 

Werken bij deze dagbesteding

Wilt u meer weten of wilt u zich opgeven om te werken bij deze werkplaats? Neemt u dan contact op met  Bartiméus

De producten en diensten van de werkplaats Driebergen

Werkplaats Driebergen heeft ook een eigen website voor klanten. Hier staat meer informatie over de locatie en de producten en diensten die wij maken en aanbieden. Bekijk de website voor klanten de werkplaats Driebergen: www.bartimeus.nl/werkplaatsdriebergen.