menu Sluit het hoofdmenu

Historische Theetuin als dagbesteding

In de tuin met het rosarium werken cliënten van Bartiméus samen met medewerkers en vrijwilligers van Bartiméus. Daarnaast is het voor de cliënten ook een ontmoetingsplek met bezoekers van de tuin. 

Inrichting van de tuin

De tuin is zo ingericht dat u er gemakkelijk uw weg kunt vinden. In de paden zijn duidelijke markeringen aangebracht door middel van reliëf en kleurcontrast. Omdat er ook mensen met een meervoudige beperkingen werken is alles ook rolstoelvriendelijk ingericht: brede paden, geen trappen of drempels en verhoogde planttafels.

Werken in de tuin

Werken in de tuin betekent voor cliënten dat ze dagelijks klanten of bezoekers van de tuin ontmoeten, zichzelf kunnen ontwikkelen en hun zintuigen kunnen prikkelen. In de tuin werken is gevarieerd werk: in het voorjaar zaaien en poten we, in de zomer en najaar staat het oogsten op de agenda en in de herfst maken we de tuin winterklaar. Zo ervaren de cliënten de seizoenen via het werken in de tuin.

Website van de Historische Theetuin

De Historische Theetuin heeft ook een eigen website voor bezoekers en klanten. Hier staat meer informatie over de locatie en de producten en diensten die wij aanbieden aan bezoekers. Bekijk de website van de Historische Theetuin. 

RTV Utrecht op bezoek in de Moestuin van Bartiméus

Reportage over de Moestuin door RTV Utrecht, september 2012