menu Sluit het hoofdmenu

Aandacht voor verlies op Oogcongres

vindt plaats op: 
zaterdag 18 november 2017
Professor Manu Keirse spreker op Oogcongres

Je zicht verliezen heeft ingrijpende gevolgen. Alles wat bij een zelfstandig leven hoort, is niet langer vanzelfsprekend. Je dierbaren niet meer kunnen zien is vaak het pijnlijkst. Het Oogcongres staat daarom dit jaar in het teken van verlies. De tweede editie wordt op zaterdag 18 november gehouden in Jaarbeurs Utrecht. Een van de sprekers is professor Manu Keirse, emeritus hoogleraar verliesverwerking. Hij gaat uitgebreid in op de betekenis van zichtverlies en het overleven ervan.

Onorthodoxe kijk

Keirse is beroemd vanwege zijn onorthodoxe kijk op omgaan met verlies. Volgens hem wordt er te vaak gesproken over ‘accepteren’ en ‘verwerken’. De klinisch psycholoog en auteur Keirse neemt hier afstand van. Hij stelt: “Hoe kun je verwerken dat je niet meer kunt lopen? Of accepteren dat je niet meer gezond bent of langzaam je zicht verliest? Dat is echt onzin. Je kunt ermee leren omgaan, de pijn en teleurstelling op een andere manier vasthouden, maar dat is het dan ook.”

Meer informatie

Het Oogcongres wordt gehouden op zaterdag 18 november in het Polargebied van Media Plaza in de Jaarbeurs te Utrecht, direct achter het Centraal Station. Tijdens het congres geven specialisten in de oogzorg lezingen over uiteenlopende onderwerpen. Van de nieuwste technieken voor hoornvliestransplantatie en efficiënt omgaan met beschikbaar donorweefsel, tot big data en de inzet van een robot bij ingewikkelde netvliesoperaties. Het programma bevat tevens lezingen over oogaandoeningen als staar, maculadegeneratie, glaucoom en uveitis.

Meer informatie en aanmelden kan via de site oogcongres.nl.

Bron: bartimeusfonds.nl