menu Sluit het hoofdmenu

Checklist Dé Match voor werkgevers

Bent u werkgever en wilt u weten of een functie past of passend is te maken voor een kandidaat die blind of slechtziend is?

Checklist Dé MATCH helpt werkgevers en HR-professionals bij de selectie van een sollicitant. Met deze checklist kunt u zelf nagaan of een blinde of slechtziende sollicitant geschikt is voor uw functieomschrijving. Misschien is een kleine aanpassing nodig om de vervulling van de vacature mogelijk te maken.

Maatwerk

Het gaat daarbij niet alleen om de werkplek zelf. Ook mobiliteit, het takenpakket en de manier waarop intern wordt gecommuniceerd zijn aspecten die van belang zijn om te beoordelen of een visueel beperkte medewerker kan functioneren in een bepaalde setting. Een eventuele aanpassing aan de werkomgeving verschilt per individuele situatie. Waar nodig kan een consultent of jobcoach adviseren en ondersteunen. Ook als het gaat om subsidiemogelijkheden voor meeneembare voorzieningen.

De checklist is ontwikkeld door Bartiméus en Werkpad. Ga naar www.werkpad.nl voor meer informatie en gratis download.

Meer kans op de arbeidsmarkt

Bartiméus en Werkpad hopen dat Dé MATCH bijdraagt aan het vergroten van kansen op de arbeidsmarkt voor blinde en slechtziende sollicitanten met de juiste kwalificaties. Als er meer inzicht is hoe ook zij goed kunnen functioneren binnen een specifieke werkomgeving, wordt hun kans op een baan vergroot.