menu Sluit het hoofdmenu

Training Bekijk het eens anders

In deze training kom je in groepsverband meer te weten over compensatiemogelijkheden. Compensatiemogelijkheden zijn handigheidjes die het dagelijks leven kunnen vergemakkelijken. Bij bijvoorbeeld mobiliteit en vervoer, het huishouden, communicatie of tijdsbesteding. Je krijgt handvatten bij het omgaan met de visuele beperking.

Voor wie?

De training ‘Bekijk het eens anders’ is bestemd voor volwassenen met een visuele beperking. Iedereen die cliënt is en een intake heeft gehad bij Bartiméus kan deelnemen aan de 'Bekijk het eens anders' trainingen.
De training wordt vergoed vanuit de zorgverzekering.

De training

De training bestaat uit twee bijeenkomsten: of fysiek of online. Dat is afhankelijk van de locatie en de mogelijkheden.

  • Voorafgaand aan de eerste bijeenkomst neemt één van de trainers contact op om kennis te maken en de training nader toe te lichten.
  • Na de eerste bijeenkomst krijgt u video's toegestuurd ter voorbereiding op de tweede bijeenkomst. Na de tweede ontmoeting ontvangt u een 'naslagpakket', zodat u nog een keer de gelegenheid kunt nemen om alles door te nemen.
  • Een groep bestaat uit maximaal zes deelnemers.

Data en locaties

De trainingen zijn op een locatie van Bartiméus en/of online. Data en locaties vind u in de Agenda op onze site

Aanmelden

Iedereen die cliënt is en een intake heeft gehad bij Bartiméus kan zich aanmelden voor de 'Bekijk het eens anders' trainingen.

Uw behandelaar, intaker of casemanager kan u aanmelden voor deze trainingen door u op de wachtlijst te plaatsen via het eigen secretariaat.

Aanmelden kan tot een week voor aanvang van de eerste bijeenkomst. U krijgt in de week voorafgaand aan de training bericht of u kunt deelnemen. 

Positieve reacties

‘De bijeenkomsten ervaar ik als informatief en gezellig. In een ontspannen sfeer wisselen we specifieke informatie uit die te maken heeft met onze visuele beperking en de gevolgen daarvan op ons dagelijks leven. Zeer waardevol!’

‘Gezellig en vertrouwd om een paar keer met dezelfde mensen aan tafel te zitten en te praten over dingen van alledag. Soms is iets helemaal niet zo ingewikkeld als het lijkt, maar moet je net even anders denken of handelen.'

Ik leer van andere deelnemers wat er allemaal nog mogelijk is ondanks een visuele beperking

Meer weten over deze training?

Informeer bij uw contactpersoon bij Bartiméus. U kunt ook bellen met ons algemene nummer 088 - 88 99 888, elke werkdag van 08.30 - 12.00 uur en van 13.00 - 17.00 uur.