menu Sluit het hoofdmenu

Verlichting en inrichting

Verlichting en inrichting zijn belangrijk voor mensen met een visuele beperking. Het helpt hen beter en gemakkelijker hun weg te vinden in huis.

Een goed lichtplan is belangrijk

Licht is nodig om de omgeving te kunnen waarnemen. Voor iemand met een visuele beperking, is dit niet vanzelfsprekend. Verkeerd licht kan verblinden waardoor de omgeving slechter te zien is. De hoeveelheid licht die voorheen voldoende was, kan met een visuele beperking onvoldoende zijn om bijvoorbeeld veilig rond te lopen of taken uit te voeren. Een goed lichplan in huis is daarom belangrijk.

Als uit de onderzoeksfase blijkt dat u knelpunten ervaart met het licht in uw huis, gaan we onderzoeken bij hoeveel licht u optimaal ziet en hoeveel en welk licht u prettig vindt. Ook brengen we in kaart of u hinder heeft van licht. Hierna wordt de huidige situatie in uw huis in kaart gebracht:de aanwezige verlichting en binnenvallend daglicht. Daarna geven we advies om de situatie te optimaliseren, bijvoorbeeld door gebruik te maken van contrasten of goede verlichting.

Uw inrichting als routekaart

De inrichting in uw huis helpt u bij uw oriëntatie. Of het nu gaat om kleuren, de vloer, verlichting of meubels. Allemaal dragen ze bij aan het gemak waarmee u uw weg kunt vinden in huis. Als blijkt dat uw inrichting een knelpunt is in uw situatie kan Bartiméus u adviseren over aanpassingen in uw huis.

Meer informatie over verlichting of inrichting kunt u opvragen bij de medewerkers van de Bartiméus Infolijn: 088 - 88 99 888.