menu Sluit het hoofdmenu

Specialismen toegankelijkheid

Als organisatie is het belangrijk dat je zowel fysiek als digitaal toegankelijk bent voor je klanten. Wij hebben de expertise in huis om u op alle belangrijke deelgebieden te voorzien van een kwalitatief hoogstaand en praktisch uitvoerbaar advies en de bijhorende ondersteuning in de uitvoering.

Onze specialismen

  • Toegankelijkheid van openbare ruimte
  • Vrijetijdslocaties
  • Toegankelijk bouwen (nieuwbouw en verbouwingen)
  • Licht, verlichting en inrichting
  • Digitale toegankelijkheid van websites en apps
  • Wayfinding

Toegankelijkheid van openbare ruimte

Hoe is uw organisatie bereikbaar? Graag gaan wij samen met u op zoek naar de meest geschikte oplossing voor visuele toegankelijkheid in bijvoorbeeld (bus)stations of op straat. Denk hierbij aan geleidelijnen, markeringen, hellingen, en looproutes.

Vrijetijdslocaties

Een dagje uit moet een beleving zijn voor iedereen. Musea, pretparken en andere vrijetijdslocaties zijn echter niet altijd optimaal toegankelijk. Wij denken graag met u mee in oplossingen die passend zijn voor uw vrijetijdslocatie. Vaak zien wij in de praktijk dat deze oplossingen ook direct een verrijking zijn voor alle bezoekers.

Nieuwbouw en verbouwingen

Goed van start met een nieuw project? Onze experts kunnen in iedere fase van een nieuwbouw, renovatie of verbouwingsproject waarde toevoegen om uw ontwerp inclusief te maken. Meer over toegankelijk bouwen en verbouwen.

Licht, verlichting en inrichting

Heeft u een vraag over verlichting en contrast in uw bedrijf, zorginstelling of gemeentehuis? Dan is onze verlichtingsdeskundige beschikbaar om u hierbij te helpen. Wij hanteren richtlijnen die een goed toegankelijke ruimte verzekeren.

Digitale toegankelijkheid van websites en apps

Online shoppen of online informatie zoeken is niet altijd even makkelijk omdat lang niet alle websites en webshops toegankelijk zijn. Veel mensen die blind of zeer slechtziend zijn gebruiken spraaksoftware. Als een website technisch, qua afbeeldingen en in tekst niet juist is opgemaakt dan kan de spraaksoftware de website niet goed voorlezen. Regelmatig krijgen wij daarom vragen over het toegankelijk bouwen van websites en apps. Wij werken hiervoor samen met Stichting Accessibility: de partij die alles weet over digitale toegankelijkheid en die de toetsing en het keurmerk verzorgt. Accessibility heeft vanuit een gemeenschappelijke historie een convenant gesloten met het Bartiméus Fonds en Bartiméus.

Wayfinding: technologie voor oriëntatie en mobiliteit

Er zijn diverse innovatieve technologieën die mensen kunnen ondersteunen in het vinden van de weg buiten of in een gebouw. Denk aan de EyeBeacons wayfinding app en de virtuele geleidelijn. Deze technieken bieden mensen met een visuele beperking mogelijkheden om zich in de fysieke ruimte te oriënteren en van A naar B te navigeren. Bartimeus werkt op dit terrein al samen met musea en instellingen. Door techniek te combineren met onze kennis en expertise op het gebied van oriëntatie en mobiliteit werken we samen aan het toegankelijker maken van bijvoorbeeld vrijetijdslocaties.

Contact

Graag gaan we vrijblijvend met u in gesprek hoe we de toegankelijkheid van uw organisatie kunnen verbeteren. Mail ons op toegankelijkheid@bartimeus.nl.