menu Sluit het hoofdmenu

Online gespreksgroepen voor (h)erkenning bij slechter zien

vindt plaats op: 
woensdag 8 september 2021

Bartiméus organiseert online gespreksgroepen waarin mensen die behoefte hebben aan het uitwisselen van ervaringen over het omgaan met een ingrijpende verandering, zoals slechter gaan zien.

Voor wie?

Volwassenen die slechtziend zijn en in groepsverband ervaringen willen delen en elkaar willen ondersteunen in het zoeken naar mogelijkheden.

Wat krijgt u?

Herkenning en erkenning bij het leren omgaan met de ingrijpende verandering die slechter zien met zich meebrengt. U voelt zich gesteund en begrepen.

Het gesprek

De gesprekken vinden tweewekelijks plaats en worden begeleid door twee maatschappelijk werkers. De groep bestaat uit ongeveer zes tot acht deelnemers. Zij beslissen mee over de onderwerpen. Deze onderwerpen komen vaak aan bod:

  • Hoe communiceer je met anderen over je visuele beperking?
  • Hoe ga je om met je visuele beperking?
  • Verlies, verdriet
  • Rolverandering
  • Hulpvragen :afhankelijkheid/onafhankelijkheid
  • Bijstellen van toekomstperspectief

Data en aanvang

De eerste online bijeenkomst vindt plaats op woensdag 8 september a.s. en daarna tweewekelijks tot en met woensdag 15 december a.s.

Aanmelden

Iedereen die een intake heeft gehad bij Bartiméus kan zich aanmelden voor deze gespreksgroepen.

Aanmelden kan door contact op te nemen met Caro Woudstra via cwoudstra@bartimeus.nl. Aanmelden kan tot een week voor aanvang van de eerste bijeenkomst. Een voorgesprek met Caro Woudstra is onderdeel van het aanmelden, zodat kan worden bepaald of de groepsgesprekken aansluiten.