menu Sluit het hoofdmenu

Kom blind proeven bij FOODproof

vindt plaats op: 
zondag 10 juni 2018
Blind proeven bij FOOD

Op zondag 10 juni 2018 vindt van 11.00 tot 21.00 uur in de Historische Theetuin bij Bartiméus in Doorn het culinaire evenement FOODproof plaats. Struin over de foodmarkt, neem deel aan de vele workshops en kom lekker proeven. Bartiméus verzorgt diverse activiteiten die je zintuigen zullen prikkelen.

Workshop Bartiméus

Doorlopend kun je bij de stand van Bartiméus ‘blind’ proeven. Wat proef jij? Ook kan je zelf aan de slag. Bijvoorbeeld door geblinddoekt je eigen drinken in te schenken. Is jouw glas halfvol? Of neem deel aan de workshop ‘Chef jij het?’. Die vindt tussen 12.00 en 19.00 uur ieder heel uur plaats. Daarbij dagen we jou uit om ‘blind’, met een aantal anderen, je eigen dessert klaar te maken. Als deelnemer ontdek je de verschillende mogelijkheden en hulpmiddelen waar je gebruik van kunt maken als je slechtziend of blind bent. Uiteraard mag je het daarna ook zelf oppeuzelen. Durf jij het aan?

Vrijwilligers van Bartimeús begeleiden de festivalbezoekers graag bij een speciale wandeling door de historische theetuin. Je ontdekt daarbij niet alleen al het lekkers in de tuin, maar ook de manier waarop Bartiméus aan mensen met een visuele beperking een fijne plek biedt om te leven en te werken. Op het festival is een speciale stand aanwezig waar je de producten uit de moestuin kunt kopen. Bewonder daar ook het bijzondere receptenboek dat bewoners van Bartiméus hebben samengesteld.

Het festival FOODproof wordt georganiseerd door Stichting 100% Heuvelrug en wordt onder andere mede mogelijk gemaakt door Bartiméus. De entree is € 7,50. Voor kinderen tot en met 18 jaar is de toegang gratis. Kijk voor alle praktische informatie op 100procentheuvelrug.nl.

Leven leiden dat bij je past

Bartiméus wil dat alle mensen in Nederland die slechtziend of blind zijn het leven kunnen leiden dat bij hen past. Wanneer iemand daar behoefte aan heeft, dan kan Bartiméus daarbij ondersteunen. Thuis, in de klas of op het werk. We bieden ook een oplossing als het niet langer gaat op je eigen school of in je eigen huis. Wij zien mogelijkheden, bijvoorbeeld op het gebied van koken, bakken en eten. Of je nu zelf slechtziend of blind bent, of dat iemand in jouw persoonlijke of professionele omgeving betreft. Kijk voor inspiratie op bartimeus.nl/thuis.

Enthousiast over het mooie werk van Bartiméus? Investeer in oplossingen voor mensen die slechtziend of blind zijn. Kijk voor meer informatie op steunbartimeus.nl of doneer bijvoorbeeld eenmalig via je mobiele telefoon. Stuur ‘OGEN’ per sms aan het nummer 4333 en je steunt Bartiméus eenmalig met € 2,50.

FOODproof 2018 bij BartiméusLocatie FOODproof: Theetuin Bartiméus, Driebergsestraatweg 44, (3941 ZX) in Doorn.