Sorry, we ondersteunen geen IE

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Jongerentraining 'Bètadag' | Rotterdam

Tijdens de bèta-dag kun je twee workshops kiezen waarin je praktisch aan de slag gaat met de bètavakken: dus practica, proefjes en het lezen en maken van tekeningen.

Jongen in klaslokaal

Locatie en datum

De training vindt plaats op de Visiolocatie.

  • Rotterdam Visio Onderwijs, Heindijk 4 in Rotterdam op zaterdag 14 mei 2022 van 10.30-15.30 uur (inloop vanaf 10.00 uur en napraten tot 16.00 uur)

Cursusnummer: A28

Doelgroep

Braille- en zeer slechtziende leerlingen uit het voortgezet (speciaal) onderwijs.

Inhoud

Tijdens de bèta-dag kun je twee workshops kiezen waarin je praktisch aan de slag gaat met de bètavakken: dus practica, proefjes en het lezen en maken van tekeningen.

Iedere workshop duurt twee uur en je kunt kiezen uit wiskunde, biologie, natuurkunde en scheikunde.

We willen er vooral een leuke dag van maken, maar het wordt ook een nuttige dag. De workshops worden namelijk gegeven door docenten van alle Visioscholen en zij kunnen je tips, trucs en vaardigheden leren die goed van pas komen bij de bètavakken.

Programma

10.00 uur: Inloop met koffie en thee

10.30 uur: Ronde 1

12.30 uur: Pauze (i.v.m. corona zelf lunch meenemen)

13.30 uur: Ronde 2

15.30 uur: Napraten met een drankje

16.00 uur: Einde

Aanmelden

Meld je uiterlijk 10 april 2022 aan. Bij het aanmelden vragen we je welke workshops je het liefste wilt volgen.
Informatie over de workshops staat hieronder. Je hoort uiterlijk een week van tevoren wat jouw persoonlijke programma voor de dag wordt.

Ga naar het aanmeldformulier

Workshops

Biologie
Bij de biologieworkshop gaat het over de factoren die van invoed zijn op de enzymwerking die helpen bij de spijsvertering van je eten en mag je DNA isoleren. Ook helpen we je bij het werken met (voelbare) tekeningen.

Natuurkunde
Bij de workshop natuurkunde gebruik je electriciteit om papier te snijden. Je mag ook zelf schakelingen aansluiten en je leert tekeningen van electrische schakelingen lezen en maken. Ook demonstreren we hoe luchtdruk kan zorgen voor een implosie. Als er nog tijd over is, doen we proefjes waarbij je geluid kunt horen, zien en voelen.

Scheikunde
Bij de scheikunde workshop mag je zelf een brander aansteken, maak je knalgas en doe je experimenten waarbij vloeistoffen alle kleuren van de regenboog krijgen.

Wiskunde
Bij wiskunde gaat de workshop over hulpmiddelen die je helpen bij het maken van tekeningen en het begrijpen ervan. Slechtziende leerlingen kunnen verschillende rekenmachines uit de rekenmachinekit proberen en brailleleerlingen krijgen tips voor het werken met tabellen. 

Aanvullend: examenvoorbereiding:

Naast deze bètadag is er ook een examenvoorbereiding voor leerlingen uit het (voor-) examenjaar en hun ouders, docenten, mentor en examensecretaris. Die vindt online plaats op dinsdag 15 maart 2022 van 14.00 tot 17.00 uur. Meer informatie vind je op de site van Visio of Bartiméus.

Heb je vragen? Stuur dan een mail naar ilsedisseldorp@visio.org.

Resultaat

Meer inzicht door middel van praktisch aan de slag gaan met de bètavakken: dus practica, proefjes en het lezen en maken van tekeningen.

Kosten

Er zijn geen kosten verbonden aan deze dag.

Meer informatie

Wil je meer informatie over de Bèta-dag? Neem dan contact op met de Bartiméus Academie: 030 - 698 23 45 of mail academie@bartimeus.nl