Sorry, we ondersteunen geen IE

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Een zeer ernstig slechtziende/blinde peuter/kleuter in de groep | Zeist

Tijdens deze training krijg je praktische kennis over blindheid en het functioneren van een blind kind in de groep.

Icoon agenda

Locatie en datum

De training vindt plaats op de Bartiméuslocatie.

Dag 1
Vrijdag 18 maart 2022, 10.00 - 16.00 uur bij Bartiméus in Zeist 

Dag 2
Vrijdag 1 april 2022, 10.00 - 16.00 uur bij Bartiméus in Zeist

Cursusnummer: B3

Doelgroep

Leerkrachten basisonderwijs en extra-formatie leerkrachten van groep 1 en 2 en peuterleid(st)ers/medewerkers KDV, die een blind kind of een zeer slechtziend kind (die in de toekomst op braille aangewezen is) in de groep hebben of begeleiden.

Inhoud

Tijdens deze twee dagen krijg je praktische kennis over blindheid en het functioneren van een blind kind in de groep. Je krijgt uitleg en adviezen voor het begeleiden en onderwijzen van een blind kind. We besteden aandacht aan spelontwikkeling, motorische ontwikkeling, gym, wereldverkenning en tastontwikkeling.
Je ervaart zelf met een ervaringsbril, hoe verschillende situaties verlopen. Ook is er ruimschoots gelegenheid tot het uitwisselen van ervaringen. Andere onderwerpen worden in overleg met de cursisten vastgesteld.

Koninklijke Visio en Bartiméus organiseren samen deze cursus.

Resultaat

Je krijgt meer kennis over en inzicht in de problematiek van blinde of zeer slechtziende kinderen en de gevolgen daarvan voor de pedagogisch-didactische begeleiding in het basisonderwijs of op het kinderdagverblijf.

Kosten

Aan deze training zijn geen kosten verbonden.

Meer informatie

Wil je meer informatie? Neem dan contact op met het secretariaat van de Bartiméus Academie: 030 - 698 23 45 of mail: academie@bartimeus.nl.

Aanmelden

Op dit moment is de nieuwe startdatum voor deze training nog niet bekend. Heb je belangstelling voor de training, neem dan contact met ons op.

Meld je aan voor deze training